Nieuwe community vertaling SailfishOS

Eindelijk, njollanltransa 3 jaar vragen, wordt het Nederlands min of meer officieel ondersteund door SailfishOS. Een paar maanden geleden heeft Jolla een nieuwe community vertaaldienst ingericht, gebaseerd op Pootle, een open source, webbased vertaaldienst. Alle SailfishOS teksten kunnen nu binnen Pootle worden vertaald. En sinds deze week zijn alle teksten dan ook in onze taal vertaald.

We hadden natuurlijk ook al bijna 3 jaar een Nederlandstalige versie van SailfishOS, maar daar zaten wat haken en ogen aan. Die versie werd door een community binnen Transifex beheerd, maar er was geen enkele ondersteuning vanuit Jolla of de Sailfish gemeenschap. We hebben die binnen onze eigen community beheerd en dankzij de samenwerking met de Tsjechische vrijwilliger konden we via openrepos.net de vertalingen aanbieden (Jarno bedankt!). Maar omdat er geen ondersteuning was van Jolla, liepen we soms flink achter bij de aanpassingen, waardoor er teksten niet (goed) vertaald waren.

Min of meer officieel betekent wel dat de Nederlandse vertaling momenteel niet in de officiële Jolla versie is meegenomen. De vraag is ook of dat gaat gebeuren, maar in ieder geval hebben we vanaf vandaag een nieuwe vertaling van SailfishOS binnen de officiële Pootle beheeromgeving beschikbaar. Je kunt de laatste versie ophalen op openrepos of ophalen en installeren via de Warehouse app (na installeren en kiezen van de taal Nederlands) zal je mobiel automatisch opstarten).

André Koot

Open Standards, Open Identity, Open Data, Open Source. Open Minded (most of the time) http://about.me/andrekoot - information security / privacy RE CISA CISM -

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kea schreef:

    Jarno en alle anderen die er aan gewerkt hebben: bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.