NedNieuws – SailfishOS app voor NOS nieuws

Via Klaske Wijkstra werd ik gewezen op een nieuwe app in de officiele app-store van Jolla: NedNieuws. Met deze app kun je de de laatste nieuwsberichten van de NOS lezen, direct vanuit een native SailfishOS app.

De app is ontwikkeld door Sander Klootwijk en hij heeft de code, geheel in lijn met SailfishOS, publiek zichtbaar op github staan. Hopelijk volgen er nog meer apps door Sander. Of wellicht dat anderen op basis van deze code ook apps kunnen ontwikkelen voor de Nederlandse markt.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

3 reacties

 1. Sander Klootwijk schreef:

  Hallo Jarno, leuk dat je de app hier toelicht!

  Ik heb een aantal jaar een telefoon met Ubuntu Touch gehad als ‘daily driver’. Toen deze telefoon het dit voorjaar begaf heb ik een Xperia XA2 aangeschaft. Aangezien apps voor Sailfish OS (net als bij Ubuntu Touch) geschreven kunnen worden in QML en qt, besloot ik een oudere versie van een NOS app voor Ubuntu nieuw leven in te blazen, in de vorm van NedNieuws. De app is nu zowel voor Sailfish OS als Ubuntu Touch beschikbaar.

  Ik denk er ook nog over na om mijn app RadioNL te porten naar Sailfish (https://open-store.io/app/radionl.sanderklootwijk). Daarnaast heb ik ook nog een Buienradar app genaamd Radar ontwikkeld, maar ik zag dat er al een mooie app voor bestond voor Sailfish (WelkWeer).

  In ieder geval fijn om te zien dat de app ook bruikbaar is voor anderen. Wie weet volgt er inderdaad meer 😉

  Groetjes,

  Sander

 2. Klaske schreef:

  Bedankt voor de app, Sander! Ik gebruik hem elke dag. Een goede radio app zou ook fijn zijn. De huidige Sailfish radio apps geven een stotterend geluid, i.t.t. de apps via FDroid, zoals Transistor, dat op de XA2 wel goed doorkomt. Vreemd dat de Sailfish apps het een jaar of zes geleden wel goed deden en nu niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.