Swipe tekstinvoer appje

Nieuw in openrepos  een appje waarmee je ook op je Jolla via ‘swipe’ teksten kunt invoeren.OKBoard1

Het appje, OKBoard, vervangt het reguliere invoer toetsenbord op je Jolla en na het activeren werkt het vegen echt. Dat is geen luxe, want ik vind het toetsenbord van Jolla nou niet het meest nauwkeurige.

Als je OKBoard wilt installeren, moet je andere toetsenborden (bijv. TOHKBD) eerst deactiveren (via Instellingen – Tekstinvoer). Als je in dat scherm meteen ook de invoertaal op Nederlands zet ben je bijna klaar.

Installeer de app en activeer die app. Dat doe je door de optie ‘Enable OKBoard’ in de app zelf te activeren.

OKBoard2

Om de app te gebruiken, moet je in de invoermodus op het knopje middenorder (waarop de taalaanduiding EN of NL staat) even ingedrukt houden. Daarna is het: Vegen maar!

Wil je weer terug naar het gewone toetsenbord? Even weer die knop indrukken en alles werkt weer zoals gewoon.

André Koot

Open Standards, Open Identity, Open Data, Open Source. Open Minded (most of the time) http://about.me/andrekoot - information security / privacy RE CISA CISM -

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Kea schreef:

  Beste Andre, Dit wil ik wel proberen. Ik heb de app wel gedownload, maar deactiveren via textinput, dat lukt me niet. Ik kan de taal op Nederlands zetten, maar er is geen ‘knop’ om te deactiveren.
  Overigens vind ik het keyboad op mijn Jolla heel wat prettiger dan dat van mijn ipad mini. Daarop kan ik nauwelijks in een woord gaan staan en bij Jolla kan dat makkelijk.

 2. André Koot schreef:

  @Kea
  je moet het standaard keyboard van Jolla niet activeren, maar als je andere keyboards gebruikt (bijv. TOHKBD of een softwarematige keyboard aanpassing), dan moet je die eerst deactiveren. OKBoard staat niet in het instellingenscherm, die moet je activeren en deactiveren door het indrukken van de taalkeuzeknop van het toetsenbord zelf.
  Buij mij werkt het en ik vind het wel een prettige manier van tekstinvoer 🙂

 3. richdb69 schreef:

  Werkt hier ook zonder problemen. Mooie app, werkt fijn. Mijn Jolla telefoon wordt steeds mooier op deze manier. Love it.

 4. Kea schreef:

  Het werkt! Leuk! Ik heb niets gedeactiveerd, alleen de app gedownload en ingesteld.
  Bedankt. Fijne dagen allemaal.

 5. Jarno schreef:

  Ow, hier ga ik blij van worden 🙂 Dank voor het delen André!!!

 6. vincent schreef:

  Ik heb okboard ook geinstalleerd en werkt prima. Echter bij de browser is het toetsenbors erg licht (bijn onleesbaar) herkennen jullie dit probleem?

 7. Kea schreef:

  Als ik Openrepos in de browser opzoek krijg ik en licht scherm over het toetsenbord heen. De letters zijn dan heel vaag zichtbaar en typen is lastig.
  De spellingscorrectie is soms een giller, maar dat geldt voor alle autocorrecties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.