Jolla droid-app: NOS

xnos.png.pagespeed.ic.Qw0Z4kUM7y Naast de echte Jolla apps zijn er natuurlijk tal van apps die welliswaar niet geschreven zijn voor Jolla, maar dankzij de Android compatabiliteitslaag toch geschikt zijn voor het toestel. Helaas is de verkrijgbaarheid van een groot deel van die apps wel een uitdaging. De meeste aanbieders beperken zich tot de Google Play Store. Gelukkig is er voor veel apps wel een oplossing denkbaar.

NOS Android app

Een van de apps die ik met regelmaat gebruik op mijn Jolla is de NOS app. Beschikbaarheid van de app is een probleem, de app wordt alleen via Google aangeboden.Via een ander Android device en AirDroid kom je gelukkig een heel eind.

 

20140416133653  20140416133734  20140416133745

Wat werkt

EIgenlijk ben ik binnen de app niets tegengekomen dat niet werkt. Alle berichten zijn leesbaar, navigatie door de applicatie levert geen problemen op en video’s en geluidsfragmenten spelen zonder problemen af. Niets op aan te merken.

Wat werkt niet

Vanuit de app is er een aspect dat niet werkt: notificaties. Het is mogelijk om push-meldingen te krijgen vanuit de app. Deze functionaliteit werkt niet.

Welke versie

Voor de test heb ik gebruik gemaakt van de NOS app versie 2.3.0.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Feiko schreef:

  Is er geen app die toch toegang geeft tot de google play store zodat je daar ook van kan downloaden zonder dat je operator hoeft te zijn 😉

  • Jarno schreef:

   Er zijn wat omwegen mogelijk ja. En gelukkig is er ook Aptoide waarmee je toch aardig wat Android apps kunt vinden.
   Een alternatief dat ik zelf momenteel gebruik is Airdroid. Dat staat op mijn tablet, moet eigenlijk nog eens een oud Android-toestel op de kop tikken. Met Airdroid kun je relatief eenvoudig de APK’s downloaden naar je computer. Dat geldt dan voor de niet betaalde apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.