SailfishOS op andere toestellen

De laatste dagen komen er veelbelovende berichten voorbij van behaalde successen bij het porten van SailfishOS naar andere toestellen. Dit zijn ontwikkelingen die buiten Jolla om verlopen.

Zo toont Steph Gosling:

En wellicht nog wel interessanter, Simonas Leleiva laat de ontwikkeling van Android op SailfishOS zien buiten het Jolla toestel:

Tegelijkertijd laat Nokius zien dat ook de Oppo Find klaar is voor SailfishOS:

Allemaal zeer interessante ontwikkelingen. Hopelijk komt dit in de toekomst ook van Jolla zelf.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

2 reacties

  1. Kea schreef:

    Hoe kan Jolla verdienen aan licenties van Sailfish als er spontaan porting op allerlei toestellen verschijnt? Of gaat het om porteringen van een niet optimaal functionerend Sailfish? Ik begrijp de bedrijfsvoering van Jolla nog steeds niet.

  2. richdb69 schreef:

    Reactie van Jolla op basis van de Fairphone 2 is: “Users can activate a Jolla account to install apps via our Store and get our system updates over the air, but any commercial 3rd party parts like for example HERE Maps, Android support or MS Exchange sync can’t be included in unofficial projects due to licensing reasons”. Dus ja, alleen gebruik van native apps (en die zijn er helaas nog niet veel). Maar verder hebben ze er wel profijt van als SailfishOs hierdoor populair gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.