Jolla is terug

Vandaag brengt Jolla het positieve nieuws dat het erin is geslaagd een nieuwe financiering te realiseren. Met deze nieuwe kapitaalinjectie is het bedrijf in staat de ontwikkelingen aan SailfishOS gaande te houden. Op de korte termijn zal het bedrijf zich blijven concentreren op BRICS landen, met extra nadruk op India en Rusland. In India alleen komen er jaarlijks 100 miljoen smartphone gebruikers bij. Een goede groeimarkt dus. Ter illustratie, de Nederlandse smartphonemarkt groeit niet meer.

Tablet?

Zit je te wachten op de tablet? Dan zal het wachten nog langer gaan duren. Er is op de korte termijn nog geen oplossing voor de tablet. Men is nog aan het uitdenken hoe dit moet worden opgelost, maar voorlopig is er nog geen oplossing. Afwachten dus.

Meer informatie is te vinden in de blogpost “Jolla is back in business!” op blog.jolla.com.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

2 reacties

  1. Kea schreef:

    Mooi! Ik heb nog steeds niet de hoop opgegeven dat Sailfish een ‘derde OS’ wordt. Maar voor het zover is moet er wel het nodige veranderen daar bij Jolla. Niet meer dezelfde fouten maken als voorheen, maar een verstandig bedrijfsbeleid , dat geld weet te genereren i..p. v. het op te souperen. Financiële accounts voor gebruikers bij de Jolla store, betaalde apps en in-app aankopen, duidelijke gebruiksaanwijzingen om apps buiten die store te kunnen installeren, licensies van de OS aan Intex, Fairphone en Puzzlephone, etc. om maar wat te noemen. En een dosis Hollandse nuchterheid misschien?

  2. richdb69 schreef:

    Ik ben blij dat ze een 2e kans krijgen. Ondanks dat Sailfish OS nog verre van perfect is, heeft het zeker mogelijkheden. En wat Kea al aangeeft, ze moeten nu meer bedrijfsmatig gaan denken. Maar als ze nu een plek gaan veroveren in India en Rusland dan komen er vanzelf meer ontwikkelaars, apps, etc. Dus ik ben heel benieuwd wat 2016 voor Jolla en Sailfish gaat brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.