Tooter app voor Mastodon

Ook voor het sociale netwerk Mastodon is er nu een eigen SailfishOS client beschikbaar, Tooter. De app is ontwikkeld door @dysk0 op dat netwerk en de broncode is natuurlijk beschikbaar op github: https://github.com/dysk0/harbour-tooter/.

De app lijkt sprekend op de sailfish twitter app Pingviini, de basis zal dan ook wel hetzelfde zijn.

Voor wie Mastodon nog niet kent: Mastodon is een open source, gedistribueerd sociaal netwerk. Het netwerk bestaat inmiddels uit een kleine 1500 servers met meer dan 700.000 accounts. Als je eens wilt rondkijken, dan kun je vast wel een server in de buurt vinden: https://instances.mastodon.xyz/list

En je kunt mij vinden als @meneer op mastodon.social 🙂

André Koot

Open Standards, Open Identity, Open Data, Open Source. Open Minded (most of the time) http://about.me/andrekoot - information security / privacy RE CISA CISM -

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kea schreef:

    Heb hem al! En Mastodon is niet ziekmakend, zoals Twitter dat wel is wanneer je in de verkeerde bubble terecht komt. Maar waar blijven de Nederlanders op Mastodon?
    Nog steeds een Jolla 1 in gebruik. Naast een ipad, want met die Jolla alleen mis ik een paar belangrijke zaken. Niets van Google, dan is Sailfish beperkt. Maar al die ‘home-made’ apps en clients van officiële apps zijn heel aardig.
    Hoop nog steeds op een alternatief voor Google en Apple, maar dan moet er echt een solide betaalsysteem bij komen, anders gaat het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.