Kenu Airframe +

airframe-plus-gripIk heb  (al vijf jaar ) een iPhone 3GS. Om verschillende redenen koos ik een paar maanden geleden voor de Jolla. Dat betekent één stap vooruit, maar ook een grote stap achteruit, want mijn Jolla is nu ter reparatie in Finland: gecrasht. Hij was van het begin af aan instabiel, had moeite met WLAN, Apptoide deed het niet, etc.  Het moeilijkste van deze telefoon vind ik wel, dat ik het geluid buiten en in de auto niet goed kan horen, want de speakers zijn kennelijk niet best.

Here geïnstalleerd zodra het kon. Ook een boombox gekocht om bij het navigeren beter geluid te krijgen via bluetooth. Thuis ging het pairen goed, maar in de auto crashte de telefoon. Heel jammer, want ik wil hem echt een tijdje proberen. Heb mijn man ook zover gekregen dat hij een Jolla heeft gekocht.

Ik wil het bedrijf een kans geven, heb ook een tablet besteld, maar mijn ervaringen tot nu toe zijn dus niet zo goed. Wel vind ik het swipe systeem en het multitasken aantrekkelijk.

Over de Kenu Airframe +: die past op een normale autoventilatie, met van die smalle sleuven. Het is een klein ding, erg handig, want het is in feite niet meer dan een uittrekbare klem met aan de achterkant een soort knop die je in de ventilatie opening drukt.

Voor een Jolla moet je wel de + hebben, want de Airframe zonder + is te smal.
Omdat de + nog niet in Nederland verkrijgbaar was, heb ik hem rechtstreeks via de website van Kenu besteld. Binnen 5 dagen in huis!

Mocht je wat minder haast hebben en een gokje willen wagen, dan kun je ook bestellen via Aliexpress. Een zoekopdracht naar kenu airframe 6 inch leert dat er meerdere aanbieders zijn die de houder voor zo’n 6 a 7 euro aan je kwijt willen.

Wat is jouw oplossing?

Gebruik je ook je Jolla in een houder? Welke, en waarom die? Laat het ons weten via de reacties.

Met dank aan Klaske Wijkstra (Kea) voor de bijdrage. Ook meeschrijven? Graag! Stuur je bedrage naar info@jollanl.org.

Kea

-- nog geen bio ingevuld --

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Rob schreef:

  Ik heb nu in de auto een iGrip geplaatst. (Gekocht bij Halfords, maar of dat gaat op dit moment…) Waarom deze? Het viel me niet mee een passende houder te vinden. Een goedkopere variant brak onlangs in stukken uiteen. Deze lijkt iets meer solide.
  De houder zit vastgeschroefd, en kan goed worden gedraaid zodat het scherm leesbaar is. Knoppen zijn bereikbaar, usb ook. Prima. Was wel duurder dan genoemde 6 a 7 euro, precieze prijs weet ik niet meer.

 2. Jarno schreef:

  Ik heb een universele houder bovenop een Brodit Proclip. De Brodit is speciaal voor de auto ontwikkeld (vele modellen beschikbaar). Daardoor zit deze redelijk netjes op het dashboard en niet voor een ventilatierooster. De universele houder is er eentje van de Lidl die ik heb aangeschaft nadat ik overstapte van de Nokia N9 naar de Jolla. Daar waar de N9 vanwege de grote gelijkenis met de Lumia 800 nog op een passende Brodit-houder kon rekenen, is de markt voor Jolla te klein om een speciale houder te krijgen.

 3. Kea schreef:

  Het ding dat Aliexpress verkoopt is duidelijk namaak. Dat is inderdaad een gok. Dan zou ik liever voor de echte gaan!
  Overigens heb ik mijn Jolla weer en ik ben er toch wel blij mee. De service van Jolla is erg goed. Ze hebben aangeraden aan om alleen apps van Jolla en van Aptoide te nemen. ???
  Graag zou ik via Jollanl.org vragen over het gebruik van deze smartphone willen kunnen stellen. Wat zijn jullie ervaringen en hoe doe je bepaalde dingen?

  • Jordy schreef:

   Beste plek daarvoor is waarschijnlijk het forum. Alhoewel het misschien meer aandacht krijgt als je een artikel op de homepage plaatst. Hmm.

 4. Kea schreef:

  –dubbel–

 5. Kea schreef:

  Nog dit: de Kenu Airframe + past om de Jolla met Lastucase! Ik hoef deze cover niet te verwijderen. De zwarte case (hier besproken) die mijn man heeft is nog te stug om naar achteren te vouwen, dus dat hebben we nog niet geprobeerd. Het is wel jammer dat de kabelaansluiting van de Jolla aan de bovenkant zit …….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.