10 dagen voor opwaarderen Jolla Tablet

De crowdsourced Jolla Tablet gaat er komen, het beoogde doel werd al in een paar uur behaald. Daar bleef het niet bij, de verkoop bleef gaan en Jolla was ‘genoodzaakt’ om meer tablets beschikbaar te stellen. En de verkoop hield aan. Inmiddels staat de teller voorbij de 1.3 miljoen dollar. Om de komende 10 dagen toch nog meer geïnteresseerden zover te krijgen de tablet te kopen zijn er een paar extra’s beschikbaar gekomen.

ce65bd1a-0348-4120-b4db-aa3da64ce3b1

Goal #1 – $1,500,000: MicroSDHC support up to 128GB

Mocht er 1.5 miljoen worden binnengehaald, dan wordt er ondersteuning ingebouwd voor maximaal 128GB microSDHC-kaarten. Dit is in het huidige ontwerp 32GB.

Goal #2 – $1,750,000: Split Screen

Mocht er 1.7 miljoen worden verzameld, dan zal er een bijzondere aanpassing worden doorgevoerd in de software: Split Screen. Hiermee wordt het mogelijk om twee apps tegelijkertijd te tonen op het scherm. Een mooie uitbreiding om de toch al krachtige multitasking van Sailfish.

Goal #3 – $2,500,000: Cellular data for $30

Mocht het nou echt uit de hand lopen met de verkoop, dan is er bij 2.5 miljoen dollar nog een mooie extra. In dat geval zal Jolla tegen een meerprijs van $30 een 3.5G module inbouwen. Met andere woorden, de mogelijkheid om een simkaart in de tablet te stoppen.

Nog niet besteld? Of tijd voor extra bestellingen? Ga naar de indiegogo-pagina en bestel.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

19 reacties

 1. Rob schreef:

  Bij voldoende serieuze gegadigden (incl betaling) zou ik wel een Micro Distributor Perk durven aannemen. 30% korting, dat hadden we eerder moeten weten. Ik voorzie ook minder invoerkosten dan ieder voor zich. (BTW identiek, maar aanvullende kosten PostNL komen er waarschijnlijk p.p. bij.) Ik hoef er niet echt aan te verdienen, alleen mijn eigen meerprijs uitsmeren.

  Kosten per stuk worden dan $177,50 plus aandeel BTW/invoerrechten, af te halen in Utrecht of Zeist. Kosten direct: $209 + 20 verzending + BTW/invoerrechten.

  Interesse? Plaats een reactie. Als er over 7 dagen nog onvoldoende aanmeldingen zijn, dan kun je altijd nog een $209 + 20 Perk kiezen. Ik heb een bedrijf en een BTW-nummer, dus het gaat allemaal volgens de regels. Met een gezamenlijke uitpaksessie bijvoorbeeld. 🙂

 2. Jarno schreef:

  Tja, het komt me niet goed uit, maar zo maak je het wel erg interessant Rob. Mocht er voldoende animo zijn, dan sluit ik me aan.

 3. ReinoutS schreef:

  OK Rob, ik had me nog niet aangemeld omdat ik momenteel al een Android-tablet heb waar ik redelijk tevreden mee ben… maar die wordt al regelmatig ingepikt door overige gezinsleden dus voor die prijs meld ik me wel aan. 🙂

 4. Joyce schreef:

  Super actie Rob! Bij mij thuis heeft iedereen die interesse had tablet al besteld, maar hoop dat dit gaat lukken.

 5. Jordy schreef:

  Wel jammer dat Jolla met zo’n geweldige actie komt lang nadat de early sailors ze al hebben besteld. Bij de Jolla smartphone kreeg je dan tenminste nog een unieke TOH 🙁

 6. Rob schreef:

  Yep, het is wel een beetje raar zoals het gaat op indiegogo… Maar goed, ik noteer 2 kandidaten van de 20. We gaan de goede kant op!

 7. Sam schreef:

  @Rob:
  klinkt interessant! Ik zit erover te denken om de tablet ook te nemen en zo’n gezamenlijke actie lijkt mij wel wat.
  Als ik het goed begrijp, is de LastuCase die net is toegevoegd aan de campagne zelfs los te bestellen, zonder te hoeven bijbetalen voor verzending. Dus als het niet de moeite waard is om die ook in een pakket te laten komen, is het vast niet te ingewikkeld om alleen die te bestellen. 🙂
  (Zie: https://www.indiegogo.com/projects/jolla-tablet-world-s-first-crowdsourced-tablet/x/9180928#activity)

 8. BongoArnhem schreef:

  Rob,
  Count me in. Ik zal in de gaten houden of we het halen en het geld overmaken,
  Mvg

 9. Jarno schreef:

  Kijk, zo komen er weer twee bij 🙂

 10. Rob schreef:

  OK, maandagavond 8 december neem ik het besluit om door te gaan of niet. Als het niks wordt, heeft iedereen nog een dag om zelf te bestellen, toch?

 11. BongoArnhem schreef:

  Zitten we al aan de twintig?

 12. Sam schreef:

  @BongoArnhem: als we uitgaan van de reacties hier, zitten we nog niet op de helft. :S

  Trouwens, Rob. Wij zijn nu allemaal zo goedgelovig dat we zeggen dat we meedoen aan deze actie, maar misschien twijfelen sommige mensen over of ze dit moeten vertrouwen. Kun je vertellen hoe je dat doet met geld aannemen van ‘een paar willekeurige internetters’? En waarom we er zeker van kunnen zijn dat we de tablet krijgen? 🙂

 13. Kea schreef:

  Ik had wel met jullie mee willen doen, maar ik was er al vroeg bij met bestellen van de tablet en toevallig had ik zelf aan Lastucase al gevraagd of ze misschien een case voor de tablet gaan maken. En ja hoor, prompt kwam het bericht van indiegogo. Volgende keer beter. Hopelijk komt de tablet met cellular mogelijkheid, want dan is ie ook beter te gebruiken met navigatie.

 14. Rob schreef:

  @Sam. Tja… Tegenpartijrisico, altijd lastig. Krijg ik het geld en krijgen jullie de tablets? En als ik te vertrouwen ben, dan nog kan ik het komende half jaar onder de tram lopen, en wat dan?

  Gezien het tijdsbestek zal het als volgt gaan:
  1 – Halen we de 20? Zo ja, dan plaats ik een bestelling en ben ik gelijk 3.500 dollar armer. De 20 mogen mij een mail sturen met NAW, of begin via Twitter met een bericht aan @cow_n_berg. Ik stuur gegevens terug: NAW, bedrijfsnaam, KvK.
  2 – Vervolgens hoop ik dat de aanmelders mij ook weer gaan betalen. Zo niet dan moet ik ermee gaan leuren.
  3 – Dan wachten we in spanning een half jaar
  4 – Dan krijgen jullie je tablet. Doe ik dat niet, dan is er vast wel een slimmerd die de ruiten van mijn auto ingooit… Kost mij vast meer.

  Zou dit kunnen werken?
  Groeten, Rob

  • Jarno schreef:

   Tja, heel lastig Rob. Ik weet niet hoe ‘gemakkelijk’ je het risico kunt dragen. Kan me heel goed voorstellen dat je de tablets pas tegen de tijd dat ze worden uitgeleverd kunt slijten aan geïnteresseerden als ze niet nu meedraaien. Los daarvan hoop ik natuurlijk dat je de bestelling wel doorzet. Liefst via http://igg.me/at/jolla-tablet/x/9180928 zodat ‘we als JollaNL’ er ook nog wat aan kunnen hebben.

 15. Nas schreef:

  Ik wil ook wel meedoen met de tablet, mits de actie doorgaat. Als het zover is, laat maar weten via mail en/of hier of het doorgaat.

 16. Rob schreef:

  Ik tel er helaas minder dan tien. Inderdaad jammer dat Jolla pas zo laat met deze mogelijkheid kwam. Maar wel slim van ze: de oude community had er wel raad mee geweten.
  Dus mensen: u kunt nog zelf op eigen houtje uw bestelling plaatsen, Ik ga er geen 20 bestellen. Volgende keer overleggen we eerst! 😉

 17. Sam schreef:

  Jammer dat de actie niet door kan gaan, dan maar allemaal zelf eentje bestellen. Dan kunnen we onszelf troosten met de gedachte dat we op deze manier Jolla iets meer steunen per afgenomen tablet. 😉
  @Rob: wel tof dat je met dit initiatief kwam! Wie weet lukt het wel als ze een tweede smartphone uitbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.