SailfishOS Update13 vrijgegeven

sailfish-logoUpdate 13 voor SailfishOS is zojuist vrijgegeven aan alle Jolla-gebruikers. De update was al eerder beschikbaar voor de early-access-groep en heeft in de tussentijd nog een update ontvangen.

De meerwaarde van de early-access-groep heeft zich bewezen. De update is een aantal dagen ’teruggetrokken’ en heeft een paar dagen terug nog een kleine fix gehad. En nu is het dus aan de overige gebruikers om de update te installeren.

Voordat je update

Voordat je de update installeert is het raadzaam even goed te letten op eventuele software die reeds geïnstalleerd staat op je Jolla. Zoals bij eerdere updates doe je er goed aan eventuele patches uit te schakelen en de app Phonehook te verwijderen.

Please pay attention to the following advice:

  • If your device is running software version lower than 1.0.4.20 and have WareHouse app installed (i.e you are using OpenRepos), disable all openrepo repositories before attempting to upgrade your device
  • In all cases please uninstall the Open Repos app Phonehook before the OS update – it has been found out to contribute to OS update failures.
  • Do not reboot the device while the update is in progress
  • Keep the battery charger connected to the phone
  • The device screen may blank out during the update process, you may waken the display by a short press on the power key to monitor the progress.

Installeren

Normaal gesproken krijg je ergens de komende dagen de update aangeboden op je toestel. Mocht je echt niet kunnen wachten, ga dan naar Instellingen, Systeeminstellingen, Sailfish OS updates en gebruik de pulley om naar nieuwe updates te zoeken.

Let erop dat je 1.5GB aan vrije ruimte beschikbaar hebt voor de update.

Voor toelichting en hulp bij de installatie heeft Jolla een pagina ingericht op Zendesk.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. André Koot schreef:

    Weer een vertrouwd soepele update. Het is echt zoeken naar de aanpassingen, subtiel allemaal…
    Nu nog maar eens zien of er eindelijk eens werk wordt gemaakt van de vertaaloplossingen van Jolla, want langzaam maar zeker is er steeds meer Engels te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.