Versleuteld bellen?

Leuk een verrassing op moederdag… Deze afbeeldingen verschenen gisteren op Twitter

CryptoJolla2CryptoJolla1

 

Het lijkt op de mogelijkheid om een beveiligde, versleutelde telefoonverbinding tot stand te brengen. Een anti-afluister app, zoals ook blijkt uit de reactie van @pasipatama:

CryptoJolla3

We hebben nog geen idee wat het precies is, hoe het gaat werken, of het open source is en of je ook beveiligd met gebruikers op andere platformen kunt gaan bellen, maar dit lijkt wel al heel spannend. We blijven Pasi Patana maar even volgen.

 

– update 1 –

De oplossing van Pasi is geschikt voor “Desktop Linux & RPi, ARM & Jolla. Key is to have it on platform with no exfil capability.”

‘Exfil’ is de term die wordt gebruikt om het extraheren van gegevens van een geïnfiltreerd systeem en het doorsturen ervan naar de dief aan te duiden. Vanwege het open karakter van SailfishOS en het feit dat Jolla geen last heeft van buitenlandse geheime diensten, lijkt het er sterk op dat wij, Jolla fans, gezegend zijn met het meest veilige mobiele platform.

Pasi geeft aan dat er om die reden geen veilige communicatie met iOS en Android kan worden geboden. En die conclusie is “approaching the truth.” (bron)

 

André Koot

Open Standards, Open Identity, Open Data, Open Source. Open Minded (most of the time) http://about.me/andrekoot - information security / privacy RE CISA CISM -

1 reactie

  1. Jarno schreef:

    Dit is een interessante ontwikkeling zeg. Heel benieuwd hoe goed dit gaat werken en of het goed gepromoot zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.