Nederlands in volgende release Sailfish OS (update)

Update 06-03-2018
Na één extra build (van 2.1.4.13 naar 2.1.4.14) is versie 2.1.4.14 vrijgegeven aan alle Jolla-gebruikers. Bezitters van de Aqua Fish of Inoi R7 moeten nog even wachten tot de bedrijven daarachter de update hebben goedgekeurd.

Vandaag is de volgende versie van Sailfish OS vrijgegeven aan de ‘early access’ groep. Deze versie gaat een lang gekoesterde wens vervullen voor veel gebruikers: meer vertalingen, waaronder Nederlands.

Het is al langer mogelijk om een community-vertaling op Sailfish OS te installeren, maar dat is tot nu toe altijd buiten Jolla om gerealiseerd. Meer dan een jaar geleden werd het proces al wel verbeterd door de komst van translate.sailfishos.org, maar de vertalingen werden nog niet met Sailfish OS meegeleverd. Met versie 2.1.4 gaat dit wel gebeuren. Nieuwe talen zijn: Chinese (Taiwan), Czech, Dutch, Estonian, Greek, Hungarian, Japanese, Korean, Portuguese (Brazil), Slovenian, Spanish (Bolivia), Turkish. Hiermee komt Jolla de eerder gedane uitspraak na.

Wat nog meer

Naast de vertalingen benoemt Jolla voor deze release:

Release highlights

Lapuanjoki introduces a sizable number of added value to Sailfish OS such as a bevy of new languages translated by our amazing community, updated Qt framework which includes hundreds of bug fixes, security patches for kernel, display drivers and bluez, bug fixes in CalDAV sync, Dropbox account creation and much more.

Localisation

With special thanks to our community for helping us translate Sailfish OS strings to their own languages, we now have added a whopping ten new languages to Sailfish OS. Those languages include Chinese (Taiwan), Czech, Dutch, Estonian, Greek, Hungarian, Portuguese (Brazil), Slovenian, Spanish (Bolivia), Turkish. On top of those, two new keyboard layouts, Hungarian and Slovenian, are also added to the localisation part of this update! The addition of these languages will help us and our users while we expand the market for Sailfish X and add new devices to the lineup.

Ease of use

It’s all in the details. New and smaller features always gets added to Sailfish OS updates in order to detail the whole finish of the OS and make the user experience more pleasurable and easier to use on a daily basis. On Lapuanjoki, we have added details like the ability to search on the Notes app, launching camera app with a long press of the shutter key (Sony Xperia X only), and last but not least, the ability to swipe away a notification banner with a horizontal flick.

Sailfish X exclusive

Alien Dalvik version has now been updated on Sailfish X devices, adding fixes and improvements to Android support such as a fix for audio recording issue on apps such as WeChat, improved camera startup in Android apps and more.

Meer informatie zijn te vinden in het changelog en de officiële release notes op TJC.

 

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

1 reactie

  1. Kea schreef:

    Het is altijd weer leuk om bij een update een nieuwe foto te zien verschijnen. Ik blijf het Finse design mooi vinden. Goed dat Nederlands nu officieel wordt ondersteund.
    Misschien kunnen we voor volgende updates eens een lijst met wensen opstellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.