Jolla and Zipper kondigen een blockchain community telefoonprogramma aan voor de Sony XperiaTM

Jolla en Zipper, een ontwikkelaar van blockchain-oplossingen, hebben vandaag op Slush 2017 een gezamelijke community programma aangekondigd voor het ontwikkelen van een blockchain-smartphone-oplossing voor het eenvoudig en veilig gebruiken van cryptovaluta’s en blockchain applicaties. Zipper opent vandaag ook de voorverkoop van haar digitale token, welke de basis vormt voor de community.

De blockchain-community groeit zeer snel met vandaag de dag al meer dan 1000 projecten die blockchain applicaties ontwikkelen en meer dan 10 miljoen dagelijkse gebruikers van cryptovaluta’s. Hoewel het aantal gebruikers exponentieel toeneemt, blijft de gebruikerservaring achter als gevolg de omslachtige afhandeling van betalingen en het ontbreken van een uniform ontwikkelplatform. Het doel van Zipper en Jolla is om deze uitdaging op te lossen.

Zipper: open platform voor applicaties en community

Zipper is een open applicatieplatform, dat elke blockchain-applicatie welkom heet om deel te nemen aan de ontwikkeling van een nieuwe mobiele ervaring. Behalve met Jolla heeft Zipper ook al parnerships gesloten met het Zwitserse blockchain-project Streamr, gespecialiseerd in te gelde maken van real-time data en Nebulas, wiens oprichters deel uitmaken van de blockchain pioniers in China en welke een zoekmachine ontwikkelt voor blockchain projecten. Met de oplossing van Stream kunnen gebruikers, i.p.v. het gratis weggeven, zelf bepalen welke data ze willen delen en kan met betaald krijgen voor het delen van de data met bedrijven. Nebulas doet grensverleggend werk door het realiseren van een zoekmachine voor blockchains en dat is waar ook gebruikers van het Zipper platform profijt zullen hebben door te kunnen zoeken in de enorme hoeveelheid data in de huidige blockchains.

Binnenkort beschikbaar voor de Sony Xperia TM, Zipper token voorverkoop start nu

Het Zipper platform voor de Sailfish Xperia smartphones met Sailfish X komt beschikbaar in Q1/2018, in samenwerking met Jolla. Tegelijkertijd maakt Zipper het platform ook beschikbaar voor verschillende Android-devices.
Ontwikkelaars en pioniers in community kunnen deelnemen aan de Zipper (ZIP) token voorverkoop. Geselecteerde voorverkoopdeelnemers ontvangen een Sony XperiaTM smartphone, vroege toegang tot het Zipper platform, en een aantal ZIP tokens welke voorzien in het platform.
Zipper heet alle blockchain ontwikkelingen welkom om deel te nemen in dit open project. Daarnaast zijn blockchain en mobiele gebruikers die geloven in hetzelfde toekomstbeeld van harte welkom om het deel te nemen aan het project.
Jolla is van plan om ZIP tokens als beloning uit te delen aan de Sailfish community en applicatie-ontwikkelaars voor hun bijdrage en deelname.

De gelimiteerde Zipper token voorverkoop start vandaag op www.zipperglobal.com. Bekijk ook de video over het Zipper platvorm (vanaf donderdag beschikbaar).

Bron: Jolla Press

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

1 reactie

  1. Kea schreef:

    Het lijkt leuk. Maar wat ik niet begrijp: hoe kun je zeggenschap hebben over je data als die data zijn verspreid over verschillende computers? Je zou zeggen dat die data altijd wel ergens blijven hangen.
    En wat als je helemaal geen data wilt delen? Als je je device privé wilt gebruiken? Ik zet nu bv. meestal locatie uit, alleen voor navigeren gaat het even aan.
    Gaan transacties niet lang duren als ze eerst over verschillende blocks moeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.