Brede uitrol Sailfish X gestart

De brede uitrol van Sailfish X, Sailfish OS voor de Sony Xperia X, is aan het eind van de middag gestart. Het is vanaf nu voor iedereen mogelijk om de officiële versie van SailfishOS te kopen en te downloaden.

In tegenstelling tot eerdere berichten dien je voor de installatie de beschikking te hebben over een computer met Windows. Dit is het gevolg van wijzigingen bij Sony. Gelukkig volgen er later nog instructies voor installatie onder Linux/Mac. Tot die tijd kun je gebruik maken van de Windows installatie instructies van Jolla. Of kies voor de zeer onofficiële niet ondersteunde uitleg op TMO: [UNOFFICIAL GUIDE] Flash Sailfish X using Linux or MacOS.

Al gekocht

En, heb je de nieuwste versie al gekocht? Waarom (niet)? En nog belangrijker, hoe bevalt het?

 

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

9 reacties

 1. Freedom schreef:

  Ik heb het nog niet gekocht, de enige reden is de betaalopties.

 2. Kea schreef:

  Ik koop hem als de ‘makkelijke’ instructie voor flashen met Mac/Linux komt. Het unlocken van de bootloader was een nl. heel gedoe vanwege gebrek aan duidelijke instructie voor Mac. Ook daarvoor richtte Sony zich op Windows en dat heb ik niet, ook niet in mijn omgeving.

 3. Freedom schreef:

  Bootloader heb ik nog unlocked, ook hier geen Windows machine beschikbaar.

 4. Jarno schreef:

  Met instructies op https://talk.maemo.org/showthread.php?t=99952 heb ik mijn X voorzien van Sailfish X. Werkt erg soepel, ondanks dat sommige zaken (tab to wake bijvoorbeeld) nog niet werken. Mijn ervaring is, dat de bluetooth wel een beetje werkt. Ik kan verbinden met mijn carkit, al is de audio van zeer matige kwaliteit.

 5. Kea schreef:

  Nu blijkt dat je eerst, voor het unlocken, de Xperia had moeten updaten naar de laatste Android. Als je dat niet hebt gedaan moet je toch de Emma tool gebruiken, dus met Windows. Alternatief is de flashing volgens Jakibaki (maemo) te doen. Vraag: heb je daarvoor een Google account nodig?
  Verder: hoe zijn de foto’s en hoe is het geluid van de Xperia?

 6. Kea schreef:

  Ik wil graag Sailfish blijven gebruiken, maar het flashen gaat me niet lukken. ~it nu met een fraaie witte Xperia, warvan de bootloader unlocked is. Iemand een advies?

 7. Kea schreef:

  Heb hulp gekregen van James Noori! Wat betekent dat ik uit de brand ben. Misschien kan iemand er een handeltje mee beginnen: het flashen van Sailfish voor een bepaald bedrag ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.