Verkoop Sailfish X gestart

Het kan de Jolla-enthousiasteling niet zijn ontgaan dat de verkoop van Sailfish X nu dan echt van start is gegaan. Helaas enkel nog voor de bezitters van een Jolla Tablet-voucher, maar toch. Deze groep krijgt, als veredelde compensatie, als eerste de kans om een Sailfish X licentie te kopen. De licentie geeft recht op 1 jaar support op de software. Daarnaast wordt de officiële release voorzien van aanvullende mogelijkheden. De voornaamste zijn de ondersteuning voor Android apps.

Als alles gaat zoals gehoopt, dan wordt de software vanaf 11 oktober geleverd. Dat zal naar verwachting ook het moment zijn dat andere gebruikers hun bestelling kunnen plaatsen.

Een belangrijke wijziging ten opzichte van eerdere plannen is, dat de installatie van Sailfish X op de Sony Xperia X juist enkel vanaf een Windows-computer is uit te voeren. De eerdere plannen waren om dat juist eerst op Linux te realiseren en in een latere fase op andere platformen. Sony heeft echter de regels rondom eigen images aangepast en eist nu dat derde partijen zoals Jolla gebruik maken van de officiele flashing software van Sony. Dit gaat in de vorm van het programma Emma.

De verwachting is dat de community vast wel een work around weet te vinden voor dit probleem. Voor zover dat niet al het geval is met de tools die nu al beschikbaar zijn via Sailfish X Build and Flash en Sailfish OS on Sony Xperia X (community edition).

En jij, al besteld?

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.