SailfishOS 2.1.2 gelanceerd

Zoals verwacht heeft Jolla vrij snel na de vorige release een update uitgerold voor SailfishOS: Kiiminkijoki. De uitrol van de vorige versie is kort na de release gestaakt vanwege problemen.

Voor gebruikers van 2.1.1, waaronder de early-access-groep, is de update niet zo groot. Mocht je nog op 2.1.0 zitten, dan zal de update flink wat tijd kosten. Qua nieuwe features brengt de update niet veel. De veranderingen zaten al in 2.1.1 en komen nu ook beschikbaar voor alle Jolla-gebruikers. Dit zijn met name een vernieuwde camera interface met directe toegang vanaf het lock-screen, Mobile Device Management voor zakelijk gebruik, nieuwe VPN functionaliteiten, slimmere agenda en een vlotter startende e-mailapp. Daarnaast natuurlijk tal van bugfixes en beveiligingsupdates.

Ook brengt de update de nieuwe Dropbox service interface. En zit er basisondersteuning voor de Sone Xperia X toestellen, enkel voor ontwikkeldoelstellingen (slechts voor een beperkte gebruikersgroep beschikbaar).

Bekijk de complete release notes voor 2.1.2 en release notes voor 2.1.1.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.