Verkoop Intex Aqua Fish officieel van start

Aqua Fish

Jolla en Intex Technologies zijn eindelijk zover dat ze kunnen starten met de verkoop van de Intex Aqua Fish. Dit is het eerste toestel dat uitkomt met Sailfish OS op basis van licentie. Alle toestellen hiervoor, de Jolla, Jolla Tablet en JollaC, kwamen uit via Jolla zelf.

Het toestel komt beschikbaar in India, de thuismarkt van Intex, via Ebay India. Andere populaire kanalen moeten in de komende weken volgen. Denk aan Flipkart, Amazon India en Snapdeal. De richtprijs is INR 5.499 (rond de €75 voor belasting en import). Een hele strakke prijs naar Europese begrippen, maar de kans is klein dat het toestel officieel in Europa beschikbaar komt. Wellicht via grijze import. Dit sluit aan bij de bevindingen die André al had in zijn eerdere bericht over de JollaC.

Qua specs is de Aqua Fish niet te vergelijken met wat er tegenwoordig op de (Android)markt te krijgen is, maar de eerste reviews van de JollaC leren ons, dat specs niet alles zeggen:

 • aqua-fish-camera5″ HD PIS scherm;
 • 2GB RAM;
 • 16GB interne opslag met uitbreidingsslot;
 • 1.3GHz quad core processor;
 • 2500mAh accu
 • 8MP camera met led-flash
 • 2MP ‘front camera’;
 • 150 gram
 • Ondersteuning voor Android-apps

Complete specs zijn te vinden op de site van Intex.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

2 reacties

 1. Kea schreef:

  Ik zou zo graag willen weten hoe het zit met de privacybescherming op mijn Jolla.
  Wat gebeurt er als ik third party apps download, bv. van apkpure?
  Sailfish geeft mu ondersteuning voor Dropbox en Onedrive, nou niet de meest privacyvriendelijke clouddiensten. Ik begrijp dit niet. Welke kant gaat Jolla op?
  Als je gmail hebt werkt de Jolla geweldig, met notificaties en synchronisatie van je kalender, enz.
  Maar als je zoals ik een veilig tutanota mailadres hebt, open source, dan ondersteunt Sailfish dat niet. Bij mij geen notificaties voor mail. Heeft Jolla banden met Google?

 2. richdb69 schreef:

  Nee geen banden, maar ik denk dat ze zich eerst concentreren op veel gebruikte services. En dan kom je al snel uit op Google, Dropbox, etc. Denk dat dit ook nodig is om Sailfish groter te laten groeien. Er zijn al niet zoveel native apps, en als je dan ook nog niet bekende services ondersteund, dan gaat het dubbel op.
  Wat ik zelf wel jammer vind is dat er in Europa niet echt een opvolger van de eerste Jolla is. De Aquafish is leuk maar voor de markt in India. Ook voldoet het toestel niet aan de CE normen, dus importeren via eBay kan dan alsnog kostbaar zijn. Later misschien de Fairphone, maar dan praat je gelijk over veel hogere prijzen. En ik zelf vind 200/250 euro het maximum voor een toestel (heb mijn Jolla ook voor die prijs gekocht).
  Hopelijk komt hier snel een mooie oplossing voor. Wie weet in 2017 een speciale Nokia Sailfishos toestel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.