Jolla verkrijgt voldoende financiering om door te gaan

Jolla heeft vandaag bekend gemaakt dat het sinds de laatste financiering 12 miljoen euro heeft binnengehaald voor de verdere ontwikkeling van SailfishOS. Daarmee is voldoende geld beschikbaar voor ontwikkeling tot in elk geval het eind van het jaar. Tevens is het hiermee niet meer nodig om in de Finse schuldsanering te blijven.

Jolla kwam vorig jaar in grote financiële problemen toen het niet slaagde in het vinden van nieuwe investeerders. Dit had o.a. tot gevolg dat de tablet die Jolla in ontwikkeling had grotendeels niet wordt geleverd. Slechts een heel klein deel van de ongeveer 21.000 Indiegogo-investeerders zal de tablet ontvangen.

Jolla werkt wel aan het terugbetalen van de Indiegogo’ers, ondanks dat zij dit volgens de ‘regels’ van Indiegogo niet zou hoeven doen. Echter zal de complete terugbetaling nog lange tijd duren.

SailfishOS licentie

Jolla blijft hard werken aan het in licentie uitgeven van SailfishOS. De meest concrete ontwikkelingen zijn de Intex Aqua-Fish telefoon en de Turing telefoon. Beide toestellen zouden ongeveer nu op de markt moeten komen, maar laten nog op zich wachten.

Extraatje voor de community

Het persbericht (PDF) spreekt ook nog over een extraatje voor de SailfishOS community. Wat dit precies inhoud blijft nog even gissen, maar Saarnio zegt hierover:

We are soon announcing the program officially, but what I can say already now is that it will include a specialdevice related treat for our fans. I personally can’t wait to announce it! Our team is tweaking the offering now – look out for the announcement in a few weeks.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

5 reacties

 1. Kea schreef:

  Het terugbetalen van de refunds duurt wel erg lang. Ik heb aangegeven dat ik de tweede helft zal doneren aan Jolla, maar de eerste helft heb ik nog steeds niet gekregen. Vele malen op zendesk een berichtje geplaatst maar dat helpt niets. Erg onprofessioneel.

  • Jarno schreef:

   Het is inderdaad erg jammer dat het zo langzaam en ondoorzichtig verloopt. Mijn geluk was nog dat ik pas bestelde in de reguliere verkoop. Deze groep kreeg als eerste hun geld terug.

 2. Kea schreef:

  Eindelijk de restututie binnen. Dat is dus afgehandeld. Ik begrijp niet waarom het zo lang moest duren.

 3. Kea schreef:

  Sorry, het is ‘restitutie’

 4. Jarno schreef:

  Fijn dat het nu eindelijk is gelukt Kea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.