Jolla toont tablet

20141118002707-single_tablet_coc_final

Screen Shot 2014-11-19 at 10.16.32Jolla heeft vandaag tijdens haar presentatie op Slush 2014 het ‘BIG’ nieuws gebracht. Het betreft een Jolla tablet. De naam is JollaTablet. Om de tablet realiteit te laten worden heeft Jolla geld nodig. Hiervoor is een Indiegogo crouwdsourcing pagina (support JollaNL en gebruik die link) geopend. Het beoogde doel is $380.000. Hiervan is nu, nog geen 30min na openen al 12% van binnengehaald. De eerste 1000 ‘perks’ kunnen voor $189 (plus verzendkosten) de tablet ontvangen.

De tablet is beschikbaar in bijna alle landen waar nu ook de JollaPhone beschikbaar is, waaronder natuurlijk ook Nederland.

Specs

Qua specs doet de Jolla het prima. Mooi ook dat men gelijk een vergelijk heeft neergezet met de Nokia N1 erbij 🙂

20141118091830-comparison-table

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

5 reacties

 1. Kea schreef:

  Ben ik de enige Nederlander die hem heeft besteld?
  Hoewel de smartphone voor verbeteringen vatbaar is, vind ik dit toch een prima initiatief.

 2. Jarno schreef:

  Nee Kea, je bent zeker niet de enige Nederlander die de tablet heeft besteld. Ik weet in elk geval van Teun (@teunwinters) en Andre (@meneer) dat zij de tablet hebben besteld. En wellicht dat Jan Willem (@janwillemsander) en Rob (@cow_n_berg) ook hebben besteld. Helaas komt het mij momenteel niet goed uit, dus (nog) niet besteld.

 3. Jordy schreef:

  Ik heb hem zelf ook besteld. Was het eigenlijk niet van plan, maar nadat ik de specs en de prijs zag was ik verkocht. Daarnaast moet ik zeggen dat de promo video erg professioneel gedaan was, beter dan die van de Jolla smartphone (die overigens ook niet verkeerd was).

 4. Anré schreef:

  We hebben al een aardige tablet community bij elkaar… Ik heb de mijne bestelt zonder ook maar de hele aankondiging te lezen. Ik zag een paar live tweets voorbijkomen en ben meteen indiegogo opgegaan, volgens mij was Dillon nog bezig met zijn aankondiging 🙂 Ik was nummer 30 of zo. Ja gewoon een fan.
  Overigens zijn er nog een paar Jolla crowdfunding acties:
  CodeRUS: https://www.indiegogo.com/projects/sailfishos-individual-developer-support
  Nieldk: https://www.indiegogo.com/projects/jolla-tablet-developer-startup

  En als je een nieuwslezer zoekt: https://www.indiegogo.com/projects/nsr-reader-for-sailfish-os

 1. 29 juni 2015

  […] november, 2014: Jolla introduceert ‘s werelds eerste crowdsourced Linux tablet met ondersteuning voor 32Gb microSDHC […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.