‘Glance screen’ komt naar Jolla

Een van Nokia’s beste uitvindingen, het ‘glance screen’ komt ook naar Jolla. De functionaliteit heeft net niet de update 8 (release 1.0.8.19) gehaald, maar is al wel via de terminal te activeren. Met ‘glance screen’ bedoel ik de klok en andere notificaties die zichtbaar zijn op het scherm als je toestel in standby modus staat. Deze functionaliteit stamt nog uit het Symbian-tijdperk van de Motorola Razr V3 (met dank aan de reactie van Heimen) en is door Nokia daarna ook toegevoegd aan de N9 en recenter aan de Lumia-lijn, mits voorzien van Windows Phone 8. Ook op Android zie je deze functionaliteit steeds vaker terugkomen.

Hoe zet je het aan

Het installeren en activeren van de functie verloopt via de terminal en is vanzelfsprekend geheel op eigen risico!

devel-su
pkcon install mce-tools
mcetool --set-low-power-mode=enabled

Mocht je het om wat voor reden dan ook weer uit willen zetten, dan kan dat eenvoudig met:

mcetool --set-low-power-mode=disabled

De functionaliteit kan zich niet meten aan de implementatie op de Nokia N9, maar het werkt wel aardig. Zodra de proximity-sensor ziet dat je het toestel uit je broekzak haalt, wordt het ‘glance screen’ geactiveerd. Na vijf seconde gaat het scherm weer uit.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

3 reacties

  1. Heimen Stoffels schreef:

    Heb het direct aangezet, dankjewel!

    Wel grappig altijd dat iedere (internationale) blog bij glance screen altijd naar Symbian refereert bij. Maar eigenlijk is het al ouder dan dat want Motorola had al een ‘glance screen’ op het buitenste scherm van de Razr V3 in 2004. Dat was wel geen smartphone (nuja, niet zoals we die vandaag de dag kennen) maar het is wel degelijk de inspiratie geweest voor Nokia/Symbian.

  1. 23 december 2014

    […] Update 8 het “Glance screen” aangezet, dat reageert op de proximity sensor. Zie de instructies op JollaNL of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.