We gaan nog een jaartje door

We gaan nog een jaartje door, het domein jollanl.org is verlengd. Nu nog de invulling. Met andere woorden, wat zouden jullie, de bezoekers, willen lezen hier? Of beter nog, wie zou willen bijdragen aan de site. Content, reviews, software ontwikkeling, video’s. Zolang er een goede relatie is met Jolla is.

3-Sailfish-OS-UI

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Dirk schreef:

  ehhhh

 2. Dirk schreef:

  jullie zouden nieuws kunnen posten over recent gestarte webshops? bijvoorbeeld deze: http://www.funkyotherhalf.com ziet er schitterend uit

 3. BonoNL schreef:

  Goeie site, heb de eerste Toh al besteld!

 4. Dirk schreef:

  Maar over de toekomst van deze blog wat observaties:

  1. jollausers en jollasuomi zijn doorgaans een stuk sneller met het melden van nieuws, dus dit is niet de eerste plek om de nieuwtjes te vinden
  2. er kan hier wel gereageerd worden, maar er wordt niet echt gediscussierd
  3. we hebben een meeting gehad -zeer gezellig!- maar daar hebben we buiten kennismaking niet echt iets gedaan en ook (nog) geen vervolg gepland
  4. volgens mij ben ik de enige in NL die OH’s aan het ontwikkelen is, in het buitenland ook zeer weinig
  5. mensen bezig men een nederlandse vertaling, maar ik heb niet het idee dat hier heel veel mensen bij betrokken zijn

  ideeen:
  1. gezien dit niet de plek voor nieuws is, kan dit misschien wel een plek zijn voor inhoudelijke discussies over strategie, apps, OH’s, of wat dan ook?
  2. meetings zou je denk ik vaker kunnen houden als elke meeting een specifiek doel heeft! met een paar paar laptops en 10 man heb je die vertaling er zo doorheen en met twee kratjes bier heb je weer 50 ideeen voor apps en OH’s waar allerlei mensen weer mee door kunnen. je zou zelfs op de meetings een soort instructies kunnen geven, hardware of software
  3. OH ontwikkeling is echt mega easy, maar om mensen te helpen zou dit misschien een mooie plek zijn om hier tutorials voor te plaatsen?
  4. ik weet niet in hoeverre jullie contact met Jolla hebben -of alleen de andere blog enzo volgen- maar zij lijken mij heel erg open voor contact. bij de laatste Mer meeting zat het halve Jolla bestuur, maar ook gasten die aan het knutselen waren erbij. finland is erg ver weg, misschien kunnen we vanuit nederland wat marketing doen of adviseren of hoe het hier gaat?

  ik ga hier weer verder met mijn webshop enzo, stuur gerust een mailtje als je ideeen hebt ofzo!

  • Jarno schreef:

   Dank voor je uitgebreide reactie Dirk. Ik heb bewust gewacht met reageren in de hoop dat anderen dat zouden doen. Helaas, dat is niet gebeurt, precies een van de pijnpunten die jij ook aankaart. Tevens ook een van mijn punten. Ik heb zelf onvoldoende tijd om constant achter de nieuwtjes aan te zitten en erover te schrijven. Zou het graag doen, maar het gaat niet. Ik hoop dan ook nog steeds dat andere enthousiastelingen opstaan en hierbij helpen.

   Wat betreft meetings, de aanwezigen gaven aan dat het zeker open staat voor herhaling. Ik deel die mening, maar zie graag dat iemand anders opstaat en de volgende meeting organiseert. Deze site kan daarbij zeker als platform optreden, graag zelfs.

   Wellicht dat we een aantal van je opmerkingen kunnen combineren met jouw opgedane kennis van OH’s? Een meeting waarin jij de aanwezigen informeert over hoe het werkt?

   Jolla is voor zover ik weet zeer open. Er is zelfs enige tijd sprake geweest dat Carol aanwezig kon zijn tijdens de meeting. Helaas viel dit samen met een andere evenement. Neemt niet weg dat ze graag delen in kennis. Dus daar zijn zeker mogelijkheden.

   En wat betreft de vertaling, die staat op 100%. Denk dat er een man of 10 actief mee bezig is gewest, de download staat op openrepos.net. Nu nog wat bugs eruit weten te werken en vertalingen optimaliseren.

 5. Dirk schreef:

  Als daar genoeg animo voor is vind ik het leuk om een clinic/instructie te geven over de hardware kant van OHs ontwikkelen. Een meeting organiseren is niet echt mijn ding 😉

 6. Dirk schreef:

  gezien we niet heel veel nodig hebben om een avond te organiseren, is het niet handig om gewoon een datum in de lucht te gooien? dan komt een locatie etc vanzelf wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.