Nederlandse vertaling wordt volwassen

Eerder deze week berichtten we al dat een Nederlandse vertaling van SailfishOS in de maak is. De eerste versie is sinds afgelopen maandag te downloaden via openrepos.net. De betreffende versie zat echter nog vol met behoorlijk storende fouten waardoor het niet bruikbaar was voor dagelijks gebruik.

Gelukkig zitten de vertalers niet stil. De rollen binnen het team zijn wat praktischer verdeeld tussen vertalers en reviewers. Daardoor kunnen we sneller schakelen en verbeteringen doorvoeren. Dit alles heeft ertoe geleid dat dinsdag al de eerste verbeteringen werden samengevoegd in versie 0.2.

Sinds gisterenavond staat op openrepos.net en natuurlijk ook in de client WareHouse versie 0.3.

screenshot-20140407160313 screenshot-20140410193747 screenshot-20140410193810 screenshot-20140410193910

De versie is nog lang niet optimaal, er zitten nog tal van fouten en verbeterpunten in. Dat neemt niet weg dat het al een heel aardige vertaling is geworden. Voor sommigen reeds goed genoeg voor dagelijks gebruik. Dus wil je helpen, test dan vooral de huidige build en geef eventuele verbeteringen door!

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 11 april 2014

    […] je kijkt naar de release notes, dan lijkt dit een best wel grote release En aan gebruikers van de onofficiële Nederlandse vertaling, geen enkel idee of er issues zijn. Wees verstandig en verwijder de vertaling voordat je gaan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.