Beschikbaarheid ‘Jolla One’ straks in Nederland

logo_knp-vodafone-tmobileMet nog minder dan drie maanden te gaan in dit kalenderjaar reist de vraag hoe de gemiddelde gebruiker een Jolla toestel kan krijgen. Met name dan in Nederland. De kans dat dit in Finland redelijk goed gaat lukken is aannemelijk, maar of je bij een van de Nederlandse providers een contract kunt afsluiten met Jolla’s eerste toestel is nog maar de vraag. En als we het toch over het eerste toestel hebben, laten we die dan maar Jolla One noemen.

Enig tijd geleden was op Tweakers te lezen dat Jolla in gesprk was met KPN voor levering in Nederland: KPN onderhandelt met Jolla over release Sailfish-toestel. Dat nieuws dateert alweer uit februari dit jaar. Sindsdien is het stil.

Jan Willem Sanders wilde het ook weten en begon vandaag eens rond te vragen.

Helaas, geen enkele reactie tot nu toe van KPN en Hi. Laten we hopen dat dat goed nieuws is.

 

T-Mobile brengt ons weinig goeds, maar in elk geval wel een reactie.

Ook Vodafone lijkt nog niet aan boord. Erg jammer. Ik zou graag weer terug gaan naar Vodafone, maar zonder mooi aanbod zie ik er geen reden toe.

Nee, het lijkt er voorlopig op dat de Jolla One enkel via directe verkoop beschikbaar komt. Voor iedereen die nu al een pre-order heeft maakt dat niet heel veel uit. Maar voor de veel grotere groep potentiële kopers die via hun provider een toestel willen uitkiezen is het wel een groot gemis.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

1 reactie

  1. Claude Bucher schreef:

    nu, verwachten dat de providers zo maar een toestel in hun assortiment opnemen???
    als ik zomer 2012 in een (provider onafhankelijke) shop naar het NOKIA 808 PureView vraagde kreeg ik te horen dat zei het gewoon NIET in het assortiment hebben… neem toch een Samsung, die hebben ook veel MPixels…
    als ik een uurtje later vanuit ’thuis de centrale van de zelfde “shop” belde hoorde ik dat het wel beschikbaar is alleen niet op voorraad.
    als begin 2014 mensen in mobiel of elektronica shops binnenlopen en naar een Jolla device (zo heet die, niet Jolla one of zo) vragen krijgen zei vermoedelijk te horen “sorry, hebben wij niet…” of “o, dat bedrijf met mensen die bij NOKIA ontslaan wassen? naaa, dat is niet serieus! neem toch een Lumia!” (daar krijgen zei ook $$$$s van m$ voor :@ )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.