Google Play Services alternatief: MicroG

Sinds kort is het mogelijk om Android-ondersteuning te installeren op je Sony Xperia XA2. En ook nog op basis van Android versie 8. Deze ondersteuning gaat echter niet gepaard met de Google Play software stack. Dus ook geen Google Play Services.

Helaas is het voor veel software tegenwoordig noodzakelijk dat de Play Services aanwezig zijn op je toestel. Of het echt nodig is, valt te betwijfelen. Maar apps claimen van wel. Om deze apps toch te kunnen gebruiken, kun je ervoor kiezen om je toestel te voorzien van twee onderdelen van MicroG.

Leszek Lesner legt in zijn laatste vodcast uit hoe je dit kunt doen.


Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.