Uitrol Sailfish 3 gestart

De uitrol van Sailfish 3 is gestart. Nog niet naar iedereen, maar wel naar de early-access-groep. Dit volgt op de eerdere release naar een selecte groep gebruikers. Als alles volgens plan gaat, kan de rest van de gebruikers met een à twee weken ook genieten van de nieuwste versie.

In de nieuwe versie is veel aandacht voor zakelijk gebruik van Sailfish zoals Mobile Device Management (MDM), volledig geintegreerde VPN-oplossingen, enterprise WiFi en data versleuteling. En naast menig beveiligingsupdate benoemt Jolla de volgende zaken als voornaamste verbeteringen:

  • New Top Menu: quick settings and shortcuts can now be accessed anywhere
  • Light ambiences: new fresh look for Sailfish OS
  • Data encryption: memory card encryption is now available. Device file system encryption is coming in next releases.
  • New Keyboard gestures: quickly change keyboard layouts with one swipe
  • USB On-The-Go storage: connect to different kinds of external storage devices
  • Camera improvements: new lock screen camera roll allows you to review the photos you just took without unlocking the device

Ook is er veel aandacht besteed aan de UI performance. In toekomstige updates aan Qt zou dit nog verder moeten verbeteren.

Sailfish X voor Sony XA2

Goed nieuws rondom de XA2. Het is al langer bekend dat dit toestel ook ondersteuning krijg voor Sailfish X. Jolla maakte vandaag bekend dat alle varianten van de XA2 ondersteuning krijgen. Dus ook de Dual-Sim en Ultra.

Feestje

Om de komst van Sailfish 3 te vieren wordt er een feestje gehouden door Jolla. Inmiddels zijn er twee. Een in Helsinki en een in Berlijn. Dus mocht je nog in de buurt van een van de twee plaatsen zijn op donderdag 8 november.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.