SailfishOS Mouhijoki arriveert

De volgende versie van SailfishOS is onderweg naar de downloadservers van Jolla. Versie 2.2.0.29 gaat door onder de naam Mouhijoki. De update brengt vanzelfsprekend tal van verbeteringen. Hoogtepunten in deze release zijn (aldus Jolla) een eenvoudiger itemweergave in de fotogallerij en camera-app, ondersteuning voor vingerafdrukscanner en emoji toetsenbordlayout. De ondersteuning voor VPN en MDM zijn verbeterd. Op de Xperia X en Jolla C is de Android Support geupdate. De e-mailapp heeft een aantal verbeteringen gekregen. Timers kunnen worden weggeswiped om gelijk te verwerken.
Ondersetuning voor continu focus op de Xperia X is verwijderd. Als gevolg blijft de camera onscherp tot je het scherm aanraakt of een foto maakt, maar het eindresultaat is beter dan voorheen. En niet te vergeten, er is nu officieel ondersteuning voor de Xperia X dual SIM (F5122).

De echte details voor de release zijn verder te lezen in de release notes en het changelog. Deze release wordt zoals gewoonlijk eerst aangeboden aan de ‘early-access-group’. Zit je daar niet in, dan zul je nog even moeten wachten tot de definitieve release.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.