Navigatie op SailfishOS

Met WhoGo Maps haal je een complete oplossing naar je SailfishOS-device voor kaarten en navigatie met een keuze aan soorten kaarten, voornamelijk OpenStreet Maps gebaseerd.

WhoGo Maps maakt gebruik van Mapbox GL Native QML component voor weergave van de kaarten, met ondersteuning voor zowel vector als raster kaarten met OpenGL rendering. Features als offline kaarten, zoeken en navigeren gebeurt middels OSM Scout Server. WhoGo Maps toont OSM Scout Servers bij de providers indien je deze installeert. Om dit te kunnen gebruiken moet je een server draaien op je toestel en de juiste kaartgegevens op je toestel hebben. Zie voor details de OSM Scout Server documentatie.

Gesprroken navigatie vereist een installatie van een text-to-speech (TTS) engine. Er is ondersteuning voor Mimic, Flite, PicoTTS en Espeak, waarbij de volgorde gelijk staat voor de kwaliteit. Mimic is het beste, Espeak de minste. De ondersteunde talen en keuze in stemmen variëren echter, dus de keuze is niet direct gemaakt.

De broncode en issuetracker zijn te vinden op GitHub. Vertalingen staan op Transifex. En natuurlijk loopt er een discussie op TMO.

Via Sailfish OS News Network

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.