Sailfish OS 2.1.3 early access uitgerold

Vanaf vandaag heeft Jolla versie 2.1.3 van Sailfish OS vrijgegeven aan de early-acces groep. Deze versie komt beschikbaar voor alle Jolla devices, de Jolla 1, tablet, Jolla C en de recent gelanceerde Sony Xperia met Sailfish X. In feite had de laatste al versie 2.1.3 ontvangen bij de release van Sailfish X, maar dan een eerdere versie van de software.

Naast menig bugfix zijn in deze versie ook twee belangrijke issues verholpen die de laatste tijd veel aandacht kregen. De eerste is het probleem met beveiliging van WIFI ( WPA KRACK vulnerability), de tweede de issues met bluetooth (Blueborne vulnerability).

Andere highlights in deze release zijn de mogelijkheid om de volledige 140 karakters van tweets te zien in de events view, het verkeerd detecteren van de browser als mobiel device en de toevoeging van Chinese e-mailproviders als QQ en Sina.

Daarnaast zijn er nog een aantal specifieke fixes doorgevoerd voor Sailfish X gebruikers, zoals het focussen van de camera met de hardware-button en het verder benutten van devices met 2GB of meer geheugen.

Meer informatie is te vinden in de [release notes] 2.1.3 / Kymijoki.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.