Aankondiging Accoine met Sailfish OS volgende maand

“Het begin van een nieuw tijdperk”

Het Boliviaanse Jala en Jolla gaven tijdens de MWC eerder dit jaar aan samen te gaan werken aan een Sailfish toestel: de Accoine. Met de aankondiging van een speciaal event met sprekers van Jolla en Qualcomm lijkt deze samenwerking heel concreet te worden.

Jala koos voor Jolla’s Sailfish OS vanwege het open karakter en de mogelijkheid voor volledige controle beveiligingsfuncties. Het bedrijf gaf aan dat het doel was om een onafhankelijk regionaal mobiel ecosysteem te realiseren. Niet alleen voor Bolivia, maar ook in andere Latijns Amerikaanse landen.

Tijdens de aankondiging van hun samenwerking met Jolla zei Jalsoft CEO Jorge Lopez: “Because Latin America is technologically dependent and an importer of technology in the form of finished products, not producing high technology itself, it faces the ever-­‐increasing gap between the so-­‐called ‘developed countries’ and those that must import technology. […] In spite of this fact, to access the same level of technology, Latin American people must pay much higher prices than Americans or Europeans for the same product. The extra cost is a direct result of not owning the intellectual property. We are forced to pay, at the very least, high import taxes (approx. 40% in Bolivia). The lack of intellectual property right keeps us one step behind.

Accione smartphone

Volgens Jalasoft wordt de Accione een low-cost hi-tech smartphone met Qualcomm technologie (afbeelding getoond tijdens MWC 2017)

Via: http://telegra.ph/Jala-event-to-present-new-Sailfish-OS-powered-ACCIONE-device-09-08

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.