Nieuwe tablet in de maak: Youyota Sailfish OS 2-in-1

Op Indiegogo is een nieuwe SailfishOS tablet aangekondigd. Het project heeft op het moment van schrijven al de beoogde $50.000 binnengehaald en zou daarmee (in theorie) doorgang moeten vinden. Het beloofd een leuk apparaat te worden, mede ook door de toevoeging van een toetsenbord.

Er zijn verschillende combinaties en configuraties verkrijgbaar, maar voor $199 kun je een 32GB model bemachtigen. Houd er rekening mee dat daar nog wat inklaringskosten bovenop kunnen komen.

 

Meer informatie en foto’s zijn te vinden op https://www.indiegogo.com/projects/youyota-sailfish-os-2-in-1-table

Met dank aan Kea voor de tip!

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

5 reacties

 1. Kea schreef:

  Kennelijk zijn er nog genoeg mensen die Sailfish zien zitten. Het is jammer dat het Jolla team nog steeds niet in staat is om een volwaardig alternatief te geven voor Google en Apple en dat ze geen goed business model hebben. Maar anderen pikken het nu dus op.
  Deze tablet heeft een iets betere batterij en bluetooth 4. De vorige tablet van Jolla had bluetooth 3. Ook is er een bluetooth keyboard bij te krijgen. Leuk!
  Wie heeft de vorige tablet en wat zijn de ervaringen daarmee?

 2. paul schreef:

  Nou misschien kan nu de NL meeting wel doorgaan, als deze geleverd worden; of is dat “bad karma” om daar nu al over te beginnen 🙂

  Ik heb het toch gewoon nog maar weer eens geprobeerd en em besteld. In mijn hoop thuis uiteindelijk naar een microsoft/apple/google (big brother) free eco systeem te migreren. Mobiel & tablet op jolla?, Linux server met nextcloud etc for “cloud services” en linux op de laptop/desktop. Ik blijf dromen nu nog wat meer tijd vinden.

 3. Kea schreef:

  Dat spreekt me ook wel aan: helemaal geen diensten van de ‘reuzen’ meer te hoeven gebruiken. Het vraagt nu wel wat vaardigheden om dat te realiseren en ook een zekere abstinentie. Het zal nog wel even duren voordat alternatieven zo gebruikersvriendelijk zijn dat ook ‘digibeten’ ermee overweg kunnen.

 4. Jarno schreef:

  Ik zit nog erg te twijfelen. Ben geen actief Sailfish-gebruiker meer vanwege de achterblijvende hardware. En de samenstellingen van de keuzes op Indiegogo matchen ook nog niet helemaal met wat ik zoek. Ik heb eigenlijk geen interesse in het toetsenbord, wel in de cover en hoes.

 1. 27 juli 2017

  […] rondom Jolla en Sailfish OS, maar de laatste tijd is er weer wat meer te beleven. Recent nog de Indiegogo campagne voor een nieuwe tablet, het Sony Xperia Project dat steeds meer vorm krijgt en natuurlijk de interesse van de Russische en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.