Jolla Tablet: refund instructions / ohjeet takaisinmaksulle

Dear Indiegogo Jolla Tablet backer,

We have just recently sent emails to all people in the Tablet refund program, with the same information as below. If you did not receive the email, because your  email address has changed etc. please follow the instructions below. Also if you are among the early Indiegogo contributors who will receive a Jolla Tablet, you will get an invitation to the Jolla Shop soon and the tool will notify you of this.

As described in our previous blog post we are now proceeding with refunds for the Jolla Tablet. In order to facilitate this, we kindly ask you to visit our Tablet refund processing tool and fill in your personal contribution information.

This tool will be available from 16.March.2016 and Jolla will keep it open at least until 16.April.2016. At that point, Jolla will assess whether or not to extend for a short period of time the availability of the tool. After this, the tool will be closed and Jolla will no longer be accepting refund requests.

What you need to do:

Page 1: 

1. Fill in your original Indiegogo backer email, i.e., the email address you used to make the contribution/contributions. For help with this go here.
2. Add your original contribution/pledge ID that you got when making the contribution. For help on this go here.

Page 2:

1. Here you will see all your contributions, please verify that the info is correct.
2. If you wish to decline the refund, and donate the money to the future of Jolla and Sailfish OS, please tick the box “no refund” here.
3. Fill in your current email address if it is not the same as the one used when making the original Tablet contribution via Indiegogo.
4. If you did not use PayPal to pay for your contribution, you will need to provide us a PayPal ID, i.e. an email address associated with a valid PayPal account*. If you do not have one, you will need to create one here.
(* If you have not used PayPal before, please note that you can use the funds to either buy online with PayPal or withdraw the money.)

Once you have submitted your backer information, and it has been validated, we can then proceed with issuing the refund. Refunds will be processed on a weekly basis and seeing as there will be international money transfers involved, please allow for up to 3 to 4 weeks before you see funds on your PayPal account.

Thanks in advance for your cooperation!

On behalf of the whole Jolla Team
Juhani

FAQ:

Q. When will I get my refund?
A. Once you have provided us your details and they are confirmed, we will then process refunds in bulk on a weekly basis. As there are international money transfers involved, this whole process can take anywhere from 3 to 4 weeks before you see any funds on your PayPal account.

Q. Will I get refunds for all my contributions? 
A. For Indiegogo contributors Jolla will refund 50% of all your contributions (including accessories, updates, shipping) now and 50% later when our financial situation permits that. This was communicated earlier in the Tablet update blog. We aim to keep you apprised of this over time. And, be advised that once you have received the first part of the refund, you do not need to reenter the tool and provide your details again.

 

*************************************************

Hyvä Jolla Tablet -kampanjan Indiegogo-tukija, 

Kerroimme edellisessä blogikirjoituksessamme, että Jolla Tablet -projektin takaisinmaksu etenee ja pääsemme pian toteuttamaan rahojen palautuksia mainittujen ehtojen mukaisesti. Mikäli rekisterissämme oleva sähköpostiosoitteesi on oikein sinulla tulisi olla tämä asia myös postilaatikossasi. Mikäli kuulut ryhmään, joka on saamassa Jolla Tabletin, saat lähiaikoina kutsun Jolla-kauppaan ja alla mainittu työkalu kertoo sinulle tästä.

Prosessin helpottamiseksi tarvitsemme apuasi: pyydämme sinua täyttämään alla mainitut henkilökohtaiset tiedot tätä varten luodussa työkalussa.

Huom! Työkalu on käytössä tästä päivästä (16.3.16) alkaen, ja Jolla pitää sen auki 16.4.16 asti. Kuukauden jälkeen arvioimme tilanteen ja pidämme sen auki tarpeen mukaan. Tämän jälkeen työkalu suljetaan, ja Jolla ei enää ota vastaan takaisinmaksupyyntöjä.

Täytä seuraavat tiedot:

Sivu 1:

1. Sähköpostiosoite, jota käytit alunperin Indiegogossa, kun osallistuit kampanjaan. Ohjeita löytyy täältä.
2. Kampanjatunnus (ID), jonka sait osallistuessasi. Ohjeita löytyy täältä.

Sivu 2:

1. Kun olet täyttänyt sivun 1 tiedot, tässä pitäisi näkyä kaikki kampanjaan sijoittamasi varat. Vahvista tiedot oikeiksi.
2. Mikäli et halua takaisinmaksua ja haluat näin tukea Jollan ja Sailfish OS:n tulevaisuutta rastita “Ei takaisinmaksua”.
3. Mikäli käytät tällä hetkellä jotain muuta sähköpostia kuin aikaisemmin Indiegogossa, täytä se tähän.
3. Jos et käyttänyt Paypalia maksutapana Indiegogossa, niin pyydämme sinua antamaan Paypal-tunnuksesi (sähköposti)*. Käytämme takaisinmaksussa Paypalia, ja jos et ole ennen käyttänyt ko. palvelua, tee tunnus täällä.
(*Jos et ole käyttänyt Paypalia aikaisemmin: Paypalilla voit joko maksaa muita ostoksiasi verkossa tai voit myös nostaa rahat pois palvelusta.)

Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, voimme edetä maksuvaiheeseen. Suoritamme takaisinmaksuja viikottaisissa erissä, ja koska kyseessä on kansainvälinen rahansiirto, koko prosessi kestää noin 3-4 viikkoa. Tämän jälkeen näet suorituksen PayPal-tililläsi.

Kiitos etukäteen yhteistyöstä!

Koko Jolla-tiimin puolesta,
Juhani

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

K. Koska voin odottaa rahojeni palautuvan? 
V. Kun olet täyttänyt tiedot lomakkeeseen, käsittelemme palautuksia viikoittaisissa kokonaisuuksissa. Koska kyseessä on kansainvälinen rahaliikenne, koko prosessi kestää noin 3-4 viikkoa, jonka jälkeen rahanpalautukset näkyvät PayPal-tililläsi.

K. Saanko palautuksen nyt täysimääräisenä? 
V. Indiegogo-kampanjaan osallistuneet saavat ensivaiheessa 50% rahanpalautuksen kaikista hankinnoistaan (sisältäen lisävarusteet ja kuljetuksen). Toinen 50% maksetaan kun Jollan taloudellinen sen mahdollistaa. Tästä kerroimme aikaisemmassa blogikirjoituksessamme. Pyrimme pitämään sinut tietoisena miten asia etenee. Huomioithan, että kun olet saanut ensimmäisen osan palautuksesta, sinun ei tarvitse täyttää tietojasi uudestaan.

The post Jolla Tablet: refund instructions / ohjeet takaisinmaksulle appeared first on Jolla Blog.

Dit vind je misschien ook leuk...