Meer zoekmachines in Jolla

icon-searchenginesEen van de oudste wensen voor de Jolla browser was de mogelijkheid om zelf een zoekmachine toe te voegen in plaats van de standaard google functie. Nu is er op openrepos een patch beschikbaar die je de mogelijkheid biedt om makkelijk een andere zoekmachine te gebruiken. De patch is gemaakt door iCodeRus.

Hoe werkt dat

Via Warehouse installeer je de “Search engines for Sailfish Browser” patch. Daarna moet je de instelling van je browser aanpassen. Doe dat door via het Instellingen scherm naar Applicaties te gaan en daar op het browser pictogram te drukken.
Achter “Zoekmachine’ staat je huidig ingestelde zoekmachine. Druk daar op en je ziet een keuzelijstje. Kies daar je nieuwe standaard zoekmachine. Als je voor privacy kiest, dan zijn Startpage (een Nederlandse pagina op basis van Google) en Searx (een open source metazoekmachine die verschillende zoekmachines gebruikt). Deze beide zoekmachines loggen jouw ip-adres niet.

André Koot

Open Standards, Open Identity, Open Data, Open Source. Open Minded (most of the time) http://about.me/andrekoot - information security / privacy RE CISA CISM -

2 reacties

  1. Kea schreef:

    Voor elke goede app E 3,00 doneren aan de ontwikkelaar. Als iedereen dat doet gaat de kwaliteit van de apps omhoog.

  2. André Koot schreef:

    Helemaal mee eens!
    Er zijn ook acties op indiegogo om programmeurs te steunen, zoals deze: https://www.indiegogo.com/projects/supporting-the-development-of-saera-on-sailfishos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.