Update10 misschien voor de kerst

Vandaag ging er een veelbelovende tweet uit van Stefano Mosconi, Co-founder bij Jolla, waarin wordt gehint naar enig succes bij Update10 release candidates:

Hoewel dit natuurlijk nog geen officieel bericht is, laat staan dat het een garantie is dat update10 alsnog voor de kerst wordt uitgerold, is het wel eindelijk een positief bericht rondom de ontwikkeling van SailfishOS. Zoals sommigen van jullie wel weten, wordt de vertraging in de releases voornamelijk veroorzaakt door de migratie van Qt4.8 naar Qt5.2. Verwachting is wel dat dit op termijn voordelen zal opleveren. Alleen al omdat Qt ook naar andere platformen komt zoals Android. Hoe dichter de versies tegen elkaar zitten, hoe aantrekkelijker het is voor app-ontwikkelaars om voor verschillende platformen te ontwikkelen. Iets wat nu bijvoorbeeld ook al gebeurt met de Spotify-client CuteSpotify. De basis van die app is generiek opgezet. Hierdoor is het relatief gemakkelijk voor de ontwikkelaar om de app geschikt te maken voor o.a. SailfishOS en UbuntuMobile.

De komende dagen zal het erom spannen. De radiostilte van Jolla in het topic [Official announcement] Current status of Update10 doet toch vermoeden dat Jolla lijkt erop aan te sturen toch nog in 2014 te releasen.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

7 reacties

 1. Feiko schreef:

  Zou mooi zijn, ik heb problemen met synchroniseren met de carkit, hopelijk is dat daarmee opgelost!

  • Jarno schreef:

   Dat zou heel mooi zijn. Heb ook al lange tijd issues met carkits. Huidige wil ook niet lekker synchroniseren. De vorige stopte met werken met de komst van Update8.

 2. Feiko schreef:

  Ja die van mij synchroniseert helemaal niet meer nu. Zegt na verloop van tijd No Input of zo. Ik kreeg van support een hele instructie om airlogs te maken van de bluetooth communicatie, erg omslachtig allemaal, heb ik me nog niet toe kunnen zetten

 3. feiko schreef:

  Bellen werkte wel gewoon, het is alleen lastig als je niet vanuit je carkit kan bellen omdat je contacten daar niet zijn. Moet je toch nog op je telefoon kijken in de auto.

  Na de update lijkt hij het trouwens weer goed te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.