#JollaLaunchDay – een nieuw begin

Vandaag is de dag, een nieuw begin. Vanmiddag krijgen de eerste mensen hun nieuwe telefoon, een Jolla. Tijdens dit evenement, mede georganiseerd door de Finse operator DNA worden de eerste 450 Jolla toestellen verkocht aan de allereerste pre-orderklanten (mits ze de reis naar Helsinki maken). Daarna zullen de overige pre-orderklanten worden bediend. Zoals het er nu naar uitziet worden vanaf morgen de eerste toestellen verstuurd. Al wordt er ook gesproken over 2 december als startmoment voor het verzenden van de toestellen.

jolla_a-new-beginningMy Nokia Blog heeft een opsomming gemaakt van de verschillende data:

 1. Vanaf 14 november zijn de uitnodigingen gestuurd aan de eerste pre-orderklanten om aanwezig te zijn bij het eerste verkoopevenement.
 2. Vanaf 20 november zijn de bevestigingen verstuurd aan de hierboven genoemde klanten voor het eerste verkoopevenement.
 3. Vanaf 20 november zijn de overige pre-orderklanten uitgenodigd hun bestelling af te ronden in de webshop, in volgorde van pre-order.
 4. De eerste 450 Jolla toestellen worden op 27 november verkocht tijdens het speciale verkoopevenement in Helsinki.
 5. De overige pre-orderklanten moeten voor 2 december hebben betaald.
 6. Pre-orders worden verstuurd in de volgorde waarin de bestellingen zijn geplaatst. Ik denk (lees: My Nokia Blog) dat de levering op of rond 2 december start. Hieronder vallen de nationale en internationale pre-orders, uit zowel de eerste als de tweede lichting. Alle toestellen worden uitgeleverd met de witte Other Half.
 7. DNA operator winkels starten met de verkoop aan ‘normale’ klanten en de online winkel wordt opengesteld aan een selecte groep Europese landen.
 8. Ergens gedurende december krijgen de klanten die kozen voor de €100 pre-ordervariant hun exclusieve Poppy Red Other Half toegestuurd. Ditzelfde geldt voor de groep uit de tweede pre-orderperiode, zij krijgen hun Jolla cap.

Los van bovenstaande opsomming en data wordt er ook gesteld dat de levering vanaf morgen, 28 november start. Ik hoop dit niet alleen, ik zou het ook logischer vinden vanuit het verlichten van de werkdruk. Waarom wachten tot 2 december als je nu al vele toestellen kunt versturen.

Ook wordt er gesproken over 7 december als het moment waarop de vrije verkoop start. Als dat zo is, dan lijkt me een vroege levering meer dan logisch. Anders worden de klanten die er vroeg bij waren niet beloond voor het als eerste hebben van het toestel.

Vanmiddag

Vanmiddag gaat het gebeuren. Zoals zovelen zal ik daar niet bij zijn. In hoeverre hier bewegende beelden van beschikbaar komen tijdens het evenement is nog onduidelijk. Wel heeft Thomas Rücker aangegeven een HangoutsOnAir te houden.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

1 reactie

 1. Rob schreef:

  Interessant feitjes op een rij.
  Bedankt!
  En inderdaad helaas mochten wij niet komen. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.