N9 port in de maak

Het grondwerk voor een port van Sailfish naar de Nokia N9 en N950 is in de maak. Een activiteit die door de community moet worden uitgevoerd lijkt voet aan de grond te krijgen. Zoveel zelfs, dat een eerste image voor de N9(50) beschikbaar is gesteld:

Hiermee is een volwaardige release voor de N9 nog lang geen feit, maar het grootste pijnpunt wordt wel actief aangepakt: ondersteuning voor Wayland. Voor Jolla is het momenteel niet (meer) mogelijk om een image te leveren voor de N9 doordat er geen ondersteuning is voor de hardware binnen Wayland. Straks wel?

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

4 reacties

 1. Rob ter Linden schreef:

  Oh dit is super!
  Ik heb nu een Nokia N9 en Sailfish hierop zou mooi zijn!

 2. Jarno schreef:

  Dat zou zeker mooi zijn, al verwacht ik niet dat het zo’n vaart zal lopen. Maar geschikt maken van Nemo met Wayland voor de N9 is een mooi begin.

  Ik las op Google+ dat je een poging wilde gaan wagen tot installatie op je N9. Mocht je daar interesse in hebben, dan is het wellicht leuk om dat tot een blogpost te maken hier op de site? Vanzelfsprekend onder je eigen naam.

 3. Feiko schreef:

  Jolla heeft altijd gezegd dat ze de N9 niet zullen (niet te mogen ?) supporten. Ze moedigen wel een community effort aan.

  • Jarno schreef:

   Klopt, ze zullen zelf geen port uitbrengen. Maar door de overgang naar Wayland is het ook een stuk lastiger geworden. Vandaar dat de inzet van de community nog belangrijker is geworden. Pas als Nemo met Wayland werkt op de N9 kan er worden gewerkt aan Sailfish op de N9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.