Testversie SailfishOS Seitseminen beschikbaar

Door Saruwine – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2587539

Jolla heeft SailfishOS versie 3.1.0 vrijgegeven aan ‘early access’ gebruikers. Volgens Jolla de grootste update sinds het uitbrengen van versie 3. Daar waar in de vorige releases van versie 3 de aandacht lag bij het optimaliseren van functionaliteiten, wegpoetsen van bugs en voorbereiden op toekomstige functionaliteiten, is het nu weer tijd voor nieuwe zaken.

De meest in het oog springende aanpassingen zijn de redesigns van menig core app, zoals People, Phone, Messages en Clock. Dit alles op basis van “driven by extensive UX studies“. Daarnaast zijn er ook nog kleinere aanpassingen in apps als Documents en Gallery.
En niet onbelangrijk, de vingerafdrukscanner voor de Xperia XA2 wordt eindelijk ondersteund. Daarmee komt Sailfish X voor de Xperia XA2 officieel uit beta.

Meer over wat er allemaal veranderd is na te lezen in [release notes] 3.1.0 Seitseminen.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

1 reactie

  1. Kea schreef:

    Mooie update! Wel jammer dat de layout van ‘Personen’ is veranderd. Het is nu gewoner geworden.
    Ik mis nog een deelknop naar bv. Piepmatz en de camera is aan verbetering toe. Foto’s zijn wel scherp, maar ik wou dat ik die paarsrode kleur (blauw overheerst bij Sony) kon wegkrijgen.
    Voor de rest is de XA2 met Sailfish heel bruikbaar. Een fijn OS !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.