Vertraging Sailfish X

Met nog een dag tot de geplande opening van de Jolla-store voor het bestellen van Sailfish X, kwam Jolla gisteren met het nieuws dat de start van de verkoop met een week is uitgesteld. De uitleverdatum is vooralsnog niet aangepast.

De vertraging wordt, aldus Jolla, veroorzaakt door een verandering bij Sony. Sony heeft namelijk een nieuwe tool uitgebracht waarmee het eenvoudiger is om een Sony Xperia te flashen. Met name voor Windows-gebruikers zou dit een verbetering moeten bieden. Jolla geeft aan dat het extra tijd nodig heeft om deze tool te adopteren.

Het klinkt wat vreemd dat de extra tijd die men nodig heeft wel impact heeft op het openen van verkoop, maar geen invloed heeft op de lancering van de software (flashable images). De tijd zal het leren.

De nieuwe (voorlopige) planning is nu dat de verkoop start op 4 oktober en de levering van de software start op 11 oktober.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.