Marc Dillon verlaat Jolla

Marc_400x400De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is er dan eindelijk ook vanuit Jolla bevestigd dat het gezicht achter Jolla, Marc Dillon, het bedrijf heeft verlaten. Hij verlaat het bedrijf om ‘andere uitdagingen aan te gaan’.

Hoewel dit natuurlijk jammer is, Marc is een bijzondere verschijning en volgens mij een grote inspiratie voor de mensen om hem heen, is dit zeker niet het einde van Jolla. Het bedrijf is nog steeds groeiende en de tablet is zo goed als onderweg naar de eerste gebruikers. Of zoals Carol Chen van Jolla het verwoord:

Hi, this is not the answer to whether “pursing other challenges” is a good reason to leave. Nor is it answering “why” Marc is leaving (I’ll leave him to answer that for himself if he gets the mention notification – Edit: if I can figure out how to mention the right Marc…)

Here are some of my own comments, which I hope qualifies as an answer (if not, I can repost this as a comment).

We are sad to see Marc leave (at least I personally am). However, that’s not the end of the world. It certainly is not the end of Jolla. We have many strong leaders in the company, maybe they’re not as visible as Marc was, but nevertheless just as important in guiding our ship where it needs to go.

In addition, as some have mentioned, the rhythm in a startup is quite dynamic. We have had many more people joining us than leaving us. Perhaps it’s just the timing of some of the leavers recently (some deemed more newsworthy than others). I should probably mention that we recently also have Antti Öhrling joining us as the new COO, who is carrying on the great work done by Marc and others.

Lastly, Marc has not stopped believing in Jolla and Sailfish OS. At least he reassured us sailors. And I trust him on that.

De tijd leren wat dit voor Jolla als organisatie betekend. Het enige wat ons nu rest is Marc veel succes wensen met zijn nieuwe uitdaging.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

2 reacties

  1. Kea schreef:

    Het bedrijf Jolla mag van mij wel wat transparanter worden. ‘Een andere uitdaging aangaan’ is natuurlijk nogal vaag. In ieder geval was Jolla niet meer uitdagend genoeg voor hem en dat vind ik niet zo’n positief bericht. Er zijn het afgelopen jaar meer mensen verplaatst of weggegaan daar. Hoe komt dat?
    Ik vind Jolla/Sailfish nog steeds leuk en het heeft potentie, maar het gaat niet hard genoeg. De Amerikanen zijn zo agressief bezig, ook in Azië, Afrika en het Midden-Oosten (Obi) , dat ik me afvraag of Jolla nog wel een serieuze concurrent kan worden.

  2. richdb69 schreef:

    Is nu toch koffiedik kijken. Hij zal vanzelf wel een keer uitleg geven. En ik weet niet of dit iets te maken heeft met “niet meer uitdagend genoeg”. Dat er meer mensen zijn weggegaan en verplaatst zal waarschijnlijk te maken hebben met het opsplitsen van het bedrijf. En ik vind de keuze van Jolla om zich vooral te richten op de OS niet zo’n hele gekke keuze. Dit is toch waar het allemaal om draait. En dat lijkt mij een hele mooie uitdaging. En als straks de tablets met sailfish OS 2 worden geleverd geeft dit allemaal weer mooie positieve publiciteit. En hierdoor ontstaan ook weer nieuwe kansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.