Betaal met Flattr in de Jolla Store

De mogelijkheid om betaalde apps aan te bieden in de officiële Jolla app Store is een langlopende wens. Vandaag is hier (eindelijk) verandering in gekomen met de optie tot het doen van een Flattr-betaling. Met dit platform kun je kleine donaties doen.

Dear Developers,

We are happy to introduce Flattr in Jolla Store and Jolla Harbour!

Some of you have already noticed the implementation of Flattr in our development roadmap. The Jolla Store backend and client support have been released in the latest OS update Aaslakkajärvi, and we have just deployed Jolla Harbour support for Flattr earlier today.

In case you aren’t familiar with Flattr, it is a micro donation service where consumers can donate money to content creators, e.g. app developers. With the Flattr icon prominently displayed in the description of your app, your users and fans can easily reach your Flattr profile and show their support through donations.

To enable this, you need to f irst register for a Flattr account. After that, please add your Flattr username and link to your app website to harbour application submission page, and submit the changes to QA.

Setting up the Flattr account is free. For each donation, Flattr keeps 10% and you receive 90%. Jolla does not take any of the funds.

For more details, please refer to the FAQ in Jolla Harbour, as well as the Flattr FAQ.

We hope you will find this a useful and flexible way to support your Sailfish OS development work. Thank you for your continued contributions to the Sailfish OS platform and community!

On behalf of Jolla Store/Harbour team, Carol.

Hoewel het natuurlijk goed nieuws is dat er een vorm van betaling beschikbaar is gekomen, is dit zeker nog niet de oplossing die menig app-ontwikkelaar wil zien. Het is allemaal natuurlijk erg vrijblijvend. Maar toch, het is een eerste stap in de richting van betaalde apps.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

1 reactie

  1. Kea schreef:

    Flattr, van Sunde, de man van Pirate Bay? Heel goed dat wordt ingezien dat de ontwikkelaars ook een loon verdienen. Tot nu toe doneerde ik via PayPal en dat liep uitstekend. Aan Flattr ga ik niet meedoen, want ik wil geen maandelijkse bedragen betalen en ik wil weten hoeveel ik aan die en die betaal, hoeveel een app kost voor ik hem aanschaf. ( Bij Flattr wordt de pot achteraf verdeeld. ) Liever had ik gezien dat Jolla zelf i.s.m. de ontwikkelaars een prijs bepaalden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.