Pebble op Jolla

Wie kent Pebble, de smartwatch, nog niet. De Pebble was een paar jaar terug een van de eerste grote crowdfunding successen op Kickstarter. Ook ik viel ervoor en deed mee aan de campagne. Bovendien was ik bereid zoveel te betalen dat ik mee mocht doen met de peiling naar de wens voor een andere kleur dan rood, wit en zwart. Ik koos voor oranje en ik was niet de enige, oranje werd aan het kleurenspectrum toegevoegd. En natuurlijk heb ik die dan ook laten komen.

De Pebble is een grappig horloge dat kan communiceren met een smartphone. Pebble levert apps voor Android en iOS en is voorzien van de nodige mogelijkheden om te personaliseren. Zo kun je zelf watchfaces ontwerpen en verspreiden en zo zijn er inmiddels ook apps ontwikkeld om Pebble met andere apps te kunnen laten praten, denk aan runkeeper. Maar Android, tsja, die app wilde op mijn Jolla eigenlijk niet goed werken. Er waren al vrij snel een paar initiatieven om Pebble op Sailfish te krijgen, maar pas sinds een paar weken is er een goede oplossing: https://openrepos.net/content/smoku/pebble

Die app synchroniseert niet alleen de tijd van je smartphone met het horloge, maar kan ook watchfaces en apps installeren en de laaste versie van de app kan, als je geld doneert, ook de firmware van Pebble bijwerken. Dat was bij mijn horloge hard nodig. Sinds ik mijn Jolla heb, heb ik de Pebble niet meer bijgewerkt…

Pebble en Jolla

Pebble communiceert met je horloge over Bluetooth. Om ze met elkaar te laten praten moet je ze dus met elkaar paren.

20150610152220

 

Start de pebble app uit openrepos om de communicatie te starten.

20150610152340 20150610152405 20150610152421

In de app zie je verschillende functies. Eerst zie je de standaard gebruiksfuncties, zoals wat je wilt synchroniseren. Alles of alleen e-mail, tweets of whatsapp berichten.

 

Als je klikt op je Pebble ID, kom je in een beheerschermpje uit waarin je een paar knopjes ziet en een stel vakjes, de slots, waarin je watchfaces en apps aan je smartphone kunt toewijzen.20150610152452

(als je de firmware optie wilt hebben, moet je doneren en verschijnt in dit scherm de downloadfaciliteit)

 

Als je het hoofdscherm omlaagtrekt zie je een menuoptie om de pebble store te openen. In die store kun je de pebble apps en watchfaces vinden en downloaden.

2015061015260220150610152624

 

Laten we de Mongo watchface even installeren…

20150610152703

Klik op het kleine knopje download rechtsboven.

20150610152734

De lampjes gaan knipperen. Dat is het wel zo’n beetje.

Terug in het beheerscherm kun je de gedownloade apps en watchfaces aan de (lege) slots toewijzen.

Pas op dat moment worden ze op de Pebble geïnstalleerd.

20150610152759

 

Sommige apps hebben een apart beheerscherm. Druk op de naam en je ziet een configuratiemogelijkheid.

2015061015284320150610152906

 

Ik heb zelf nog geen apps geïnstalleerd. Ik weet niet of er al sailfish apps zijn die de koppeling met Pebble snappen. En volgens mij werkt deze versie van de app niet met de Pebble Time. Ach, geduld dus maar…

Veel plezier.

André Koot

Open Standards, Open Identity, Open Data, Open Source. Open Minded (most of the time) http://about.me/andrekoot - information security / privacy RE CISA CISM -

3 reacties

 1. Jarno schreef:

  Dank voor deze mooie informatie André! Ikzelf heb, zoals jij al wist, ook een Pebble op de kop getikt via Marktplaats. En het werkt allemaal best aardig moet ik zeggen. Het gebruik van de Store levert met tot nu toe nog wat problemen op, maar daar komt vast een oplossing voor. WatchFaces kan ik installeren, zoals je ook hebt beschreven. WatchApps niet zo goed. En er is ergens een of andere sync actief die in de Pebble Store ‘ziet’ welke apps je reeds hebt. Met als nadeel, dat als je een app via bijvoorbeeld een Android device hebt gedownload, deze niet meer is te downloaden op je Jolla. Ik zoek nog naar de oplossing.

  Ander punt waar je rekening mee moet houden, is dat de huidige versie 1.2 en de preview versie 1.2.9 beide niet geschikt zijn voor Sailfish Update14 (1.1.6). Een fix is reeds beschikbaar in de code, maar er is nog geen nieuwe build beschikbaar. Ik heb vanmorgen zelf een RPM gebouwd en het werkt weer. Maar die zal ergens komende week pas beschikbaar komen gok ik.

 2. André Koot schreef:

  Prima, bedankt voor jouw aanvulling. Inderdaad iets om rekening mee te houden….

 3. Kees schreef:

  Er is net een nieuwe versie uit (1.3), die gedeeltelijk met de Pebble Time werkt: je kunt de telefoon beantwoorden en ophangen. Notificaties en Watch faces en apps installeren lukt (nog) niet. Apps en Watch faces verschijnen ook niet in het overzicht. Hopelijk in een toekomstige versie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.