Jolla @MWC

Drukke dagen, niet alleen voor Jolla. Tijdens MWC 2015 in Barcelona heeft Jolla gelijk uitgepakt. Zo zijn er twee platformen aangekondigd: Sailfish OS 2.0 en Sailfish Secure. De eerste was niet echt een verrassing, de versie van Sailfish OS die op de aanstaande tablet komt te staan was al eerder Sailfish OS 2.0 genoemd. Wat wel een interessant nieuwtje hierin is, is dat er officieel ondersteuning komt voor het Intel® AtomTM x3 processor platform. En dat opent de deuren voor veel meer mogelijk hardwareleveranciers voor Sailfish OS devices.

Sailfish Secure

Wat wellicht interessanter nieuws is, is de aankondiging van Sailfish Secure. Dit extra beveiligde platform wordt ontwikkeld door Jolla in samenwerking met SSH Communications Security en wil een veilig platform bieden voor overheid, bedrijven en consumenten. In een tijd waarin er veel om beveiliging en privacy te doen is, zou dit wel eens een hele slimme zet kunnen zijn.

Update 11 vrijgegeven

En alsof er niet al genoeg nieuws is rondom Jolla, update11 is uit de ‘early-access’ en nu voor alle Jolla gebruikers beschikbaar.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

2 reacties

  1. Kea schreef:

    Via OpenRepos heb ik de ssh confirmation van Coderus geïnstalleerd. Moet ik die weer verwijderen voordat Jolla zelf met ssh komt?

    • Jarno schreef:

      Nee hoor Kea, dat hoeft niet. Je toestel heeft al een SSH-server. Het enige dat de app doet is je waarschuwen als er een ssh-verbinding naar het toestel wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.