Nederlandse vertaling voor Update 10

Zoals jullie misschien weten, levert Jolla zelf geen Nederlandse vertaling. Jolla levert een stuk of 10 talen, maar de onze zit daar dus niet bij. Dus moeten we dat zelf doen. Vandaag hebben we een nieuwe versie van de vertaling van de Jolla teksten gepubliceerd. Deze versie is compatible met Update 10 – 1.1.1.27 Vaarainjärvi. De meeste wijzigingen zitten in de instellingsschermen van Jolla en de verschillende standaard apps. Ook hebben we een paar kleine bugs in de vertaling aangepast. Niet dat alles nu gefixt is, maar het wordt langzaam wel fraaier allemaal.

Helaas duurde het langer dan we hoopten om deze versie te publiceren, maar dat komt doordat we zelf niet veel te zeggen hebben over het vertaalproject. We maken gebruik van de Transifex vertaalsite waar een Jolla gebruiker de tekstbestanden met de Engelse teksten moet bijwerken. Dat is veel werk, want deze beheerder van het Jolla unofficial vertaalproject moet zelf de te vertalen teksten zoeken. Dat levert op dit moment dan ook een onhandige indeling op, ook het vertalen kost wat tijd omdat de structuur op de vertaalsite niet meer goed is. En na het vertalen moeten de verschillende teksten ingepakt worden en op openrepos gepubliceerd. Maar dat proces heeft Jarno al goed voor elkaar.

Als je mee wilt werken aan het Jolla vertaalproject, meld je dan aan op Transifex. Daar vind je ook verschillende andere Sailfish projectjes. We hebben altijd zowel vertalers als reviewers nodig. Dus ook als een project vertaald is, is er nog werk te doen. Teksten kunnen altijd wel mooier.

Jolla heeft toegezegd dat er door Jolla zelf een vertaalproject wordt opgezet, maar we wachten daar nog steeds op. Tot het zover is, zullen we zelf de vertalingen op ons nemen.

André Koot

Open Standards, Open Identity, Open Data, Open Source. Open Minded (most of the time) http://about.me/andrekoot - information security / privacy RE CISA CISM -

2 reacties

  1. ReinoutS schreef:

    Ik weet nog altijd niet hoe ik moet updaten vanaf een eerdere versie van de Nederlandse vertaling versie 0.5. Warehouse geeft me geen optie om te installeren. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.