Videodemonstratie Jolla Launcher

De alpha-release van de Jolla Launcher voor Android devices is gisteren vrijgegeven aan een eerste groep testers. Een van de testers is Michael Faro-Tusino. Hij heeft reeds een eerste handson video online gezet terwijl anderen nog bezig zijn de launcher te installeren.

Zelf zit ik ook bij de eerste testers. Ik heb gisteren de launcher op een wat afwijkend device gezet, de Samsung Galaxy Tab2 7″. Hoewel het werkt, kan ik het niet echt aanraden op dat device. Het is duidelijk dat het primair is ontwikkeld voor telefoons, niet voor tablets. Sterker nog, het is in eerste instantie ontwikkeld voor de Nexus telefoons. Maar, het werkt wel.

Op de tablet ervaar ik twee issues, een direct gerelateerd aan het schermformaat. De iconen en active-app-tiles zijn veel te groot. Het andere punt dat mij op dit moment tegenvalt is de beperkte integratie naast de launcher. Zodra je de launcher uit bent is het weer heel standaard Android. Dit contrast vind ik persoonlijk wel heel erg groot. Benieuwd in hoeverre dit wordt verbeterd.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.