Native WhatsApp voor Jolla

icon-harbour-mitakuuluuGoed nieuws voor Whatsapp gebruikers. Ontwikkelaar Andrey (@icoderus) is begonnen aan de ontwikkeling van een app voor Jolla’s Sailfish. Dezelfde ontwikkelaar maakte eerder al Whatsapp apps voor de Nokia N9, met als laatste variant persecute. Onder die naam maakte hij eerder al een versie voor Sailfish, maar dat was nog voordat de eerste toestellen uitkwamen.

Nu is hij een nieuw project begonnen dat als basis de N900’s Yappari engine gebruikt. Dit is een andere basis dan voor de N9 werd gebruikt in persecute. Om het onderscheid te benadrukken is er ook een nieuwe naam geïntroduceerd: Mitäkuuluu. Dat zou komen van Mitä Kuuluu, Whats up in het Fins.

De app is momenteel te downloaden via OpenRepos. Naar mijn weten is er op dit moment nog geen versie van Warehouse (de app voor het installeren van apps van OpenRepos).

Hulp nodig bij de installatie? Check dan Native WhatAapp voor Sailfish: Mitäkuuluu op callmelocalhost.com.

screenshot-screenshot-26-12-13-14-30-51  screenshot-screenshot-26-12-13-14-29-10  screenshot-screenshot-26-12-13-14-34-41 screenshot-screenshot-26-12-13-14-33-58

Bedenk wel dat het gebruik van deze app, net als vele apps, geheel op eigen risico is. De ontwikkeling van Mitäkuuluu is nog in volle gang. De app bevat bugs, geen twijfel mogelijk.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

4 reacties

  1. Rob schreef:

    Vandaag is 1.11 uitgekomen met emoticon support in de chats.
    Zelf versturen gaat nog niet maar ontvangen wel.
    Ontwikkeling gaat hard maar je kunt het makkelijk updaten door het er gewoon eroverheen te installeren 🙂

  2. André schreef:

    versie 0.1-19 is uit met NL-vertaling, Inmiddels 5 mensen die met de vertaling bezig zijn, het wordt steeds beter. Nu moeten we gaan tunen, want de ruimte op het scherm is soms te krap voor mooie teksten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.