Jolla in het nieuws

Nu de Jolla een paar dagen beschikbaar is, beginnen de verscheidene media aandacht te besteden aan de ‘start-up’. De reacties lopen uiteen. Een aantal sites zoals engadget (A closer look at the Jolla phone: good intentions, bad delivery) en The Verge (Hands-on with Jolla, the Nokia that could have been) zijn niet echt te spreken over het platform De redenen lopen uiteen, maar zijn niet altijd even goed onderbouwd. Helaas zijn beide eigenlijk wat te kort door de bocht in hun mening en (voor)oordeel.

Positiever, of wellicht beter gezegd neutraler is Techcrunch (Hands On With Jolla’s First Phone — The “Spearhead Device” For Its MeeGo-Successor Sailfish OS). Ze kaarten een aantal van dezelfde punten aan als engadget en The Verge, maar weten dit beter te onderbouwen. Daarnaaast zijn ze veel uitgebreider en hebben duidelijk een minder sterk vooroordeel over Jolla.

Ook Seravo (The Jolla phone – first impressions) is best te spreken over Jolla. Daarnaast heeft CNET (Jolla phone is a colorful, Sailfish OS-powered Android alternative for 399 euros) ook al even mogen spelen met het toestel en dat vertaald naar een redelijk uitgebreide review.

Eerder kwam Jolla ook al in het nieuws bij de BBC (Jolla: Ex-Nokia employees launch smartphone), maar dat is geen review. En The Conversation (From the ashes of Nokia, Jolla emerges with a new mobile offer) heeft ook een artikel aan Jolla geweid.

Video

Ondertussen zijn er ook al een paar uitpakvideo’s verschenen, waaronder die van JollaTides, maar die is wel erg matig gemaakt. Leuker zijn de video’s van Marcus Lundqvist. Hij heeft op Youtube een stel video’s geplaatst waarin bepaalde handelingen, apps zo je wilt, in Sailfish worden belicht.
Op IBTimes UK (Jolla: We Don’t Need to be Big to be Great [VIDEO]) is een interview te vinden met Marc Dillon.

Games

Zelfs games komen aan bod. Anıl Özbek is blijkbaar op zoek naar zijn favoriete Android games die ook werken op de Jolla zoals GTA 3 en Minion Rush.

Met dank aan de tips van Tweakers die actief zijn in “Het mini Jolla Topic” op gathering.tweakers.net.

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.