Jolla vernieuwt site en geeft weer informatie

prebookJolla.com heeft weer een kleine update ondergaan en wordt steeds meer een site om een product te verkopen, de Jolla. De site is informatiever geworden en bevat een nette opsomming van de specs. En gelukkig weer wat nieuwe foto’s.

Daarnaast is er weer een nieuw persbericht (pdf) de deur uit gegaan. In dit bericht nu de officiële aankondiging dat Jolla gebruik zal maken van HERE, de kaartafdeling van Nokia.

Jolla announced an agreement to license positioning services and map technology from HERE, a Nokia business, to be used in Sailfish OS. This will provide users with up-to-date map data and rich location information, such as restaurants and hotels, from over 190 countries around
the world.

In hetzelfde persbericht ook weer aandacht voor Android. Dit keer eindelijk meer informatie over hoe gebruikers van Jolla toegang gaan krijgen tot Android-apps. Dat dit niet via Google Play ging verlopen was allang duidelijk, maar hoe wel was tot nu toe onbekend. De kogel is nu door de kerk, Jolla zal gebruik maken van Yandex.Store.

Currently featuring over 85,000 apps in 17 categories, Yandex.Store offers the best and most popular apps – from social networking and communication apps like Facebook, Twitter, Foursquare, Skype, Viber and WeChat to games like Angry Birds. Yandex.Store will provide in-app purchase opportunities and is available on smartphones and tablets in 37 languages.

Daarnaast zal Jolla ook een eigen winkel gaan aanbieden: harbour.jolla.com. Ontwikkelaars zijn nu al in staat om hier zowel Sailfish OS apps als Android apps aan te bieden.

Nu alleen nog een datum….

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

2 reacties

  1. ReinoutS schreef:

    psst… het is vernieuwt, met een t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.