Sailfish: alle Android-apps op mobiel OS van Nokia’s technici

Tweakers reviewde Sailfish en men is zeker gecharmeerd van het moois dat wordt ontwikkeld. Dat belooft veel goeds.

Tot slot: een goede kans

Sailfish is nog niet af, evenmin als de andere nieuwe besturingssystemen op dit Mobile World Congress. Er is wel een versie die dichter bij de release zit, maar die toont processormaker ST-Ericsson alleen achter gesloten deuren en niet aan de media.

Van al die nieuwe besturingssystemen is Sailfish misschien wel de meest kansrijke. Het draait immers ongewijzigd Android-apps en dat opent de deur naar honderdduizenden apps bij de release, waarbij alle grote en kleine namen onmiddellijk aanwezig zijn. De apps halen er wellicht veel mensen toe over om een smartphone te halen en dat is een groot voordeel ten opzichte van andere besturingssystemen. Zelfs BlackBerry 10, dat ook Android-apps kan draaien, vereist actie van de ontwikkelaar om de app aan de praat te krijgen op nieuwe BlackBerry’s.

Daarnaast is de interface, ondanks een leercurve, binnen een paar minuten aan te leren en ziet die er aantrekkelijk uit. Als Jolla een telefoon met leuke features voor onder de 400 euro op de markt krijgt, dan kan het zomaar een onverwacht succes in handen hebben. KPN overlegt al met Jolla over een Nederlandse release en hopelijk hoeven we niet lang te wachten totdat Sailfish de Nederlandse wateren binnenzwemt.

Lees de complete Sailfish review op Tweakers.

 

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.