KPN onderhandelt met Jolla over release Sailfish-toestel

Tweakers komt vandaag met een heel interessant nieuws over . Jolla zou in onderhandeling zijn met KPN voor het uitbrengen van een Sailfish-toestel bij het Nederlandse telecombedrijf.

Jolla onderhandelt met KPN over de release van een toestel met Sailfish in de tweede helft van 2013. Dat zegt een topman van Jolla in een interview met Tweakers. Sailfish is de voortzetting van  Harmattan op de  van , mede opgezet door oud-Nokia-engineers.

Nederland behoort niet tot de eerste landen waar het toestel uitkomt; dat zullen Finland en China zijn. Daarna wil Jolla zijn eerste Sailfish-toestellen ook in Nederland uitbrengen, zegt topman Mikko Pyykkö in een interview met Tweakers op telecombeurs Mobile World Congress. “We zijn in onderhandeling en het ziet er goed uit. We willen Sailifish snel in Nederland uitbrengen, omdat het een land is waar mensen snel nieuwe technologieën en platformen oppakken.”

Jolla presenteerde Sailfish in november. Het borduurt voort op de ideeën uit Nokia’s MeeGo Harmattan, dat in 2011 is uitgebracht op het toestel N9. Jolla zal eigen toestellen maken, maar andere fabrikanten gaan ook Sailfish-toestellen maken. Dat zijn ‘bekende namen’ volgens Pyykkö, maar welke dat zijn wil hij nog niet zeggen. De fabrikanten mogen Sailfish ook van een skin voorzien, zoals op Android gebruikelijk is. Het eerste toestel van Jolla zal rond 300 of 400 euro kosten, vermoedelijk een processor van ST-Ericsson bevatten en uitkomen in de tweede helft van 2013.

Bron: Tweakers.net

Jarno

Jarno is oprichter en bijdrager van JollaNL.org. Daarnaast in het dagelijks leven druk bezig met internet als Frontend Developer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.